Зеленський у Давосі: Чи не летить цей світ у прірву?

Зеленський: Не все в новій епосі є позитивним
Фото: ЕРА

Нормою для сучасного світу стало руйнування основ міжнародного права, зазначив президент України Володимир Зеленський, виступаючи на Всесвітньому економічному форумі у Швейцарії.

Низка змін, що відбуваються в сучасному світі, може обернутися фатальними потрясіннями для людства. Про це, виступаючи 22 січня на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, заявив президент України Володимир Зеленський. Його промову транслював Офіс президента у Facebook.

"Яка найбільша загроза? Безпека  як окремої людини, так і цілих народів. Сучасний світ змінюється з реактивною швидкістю, яка перемістила нас у нову епоху. Те, що вчора здавалося фантастикою, сьогодні стало дійсно реальністю. Але не все в цій епосі є позитивним. Торговельні війни, перерозподіл територій, стрімке зростання військових бюджетів, сепаратистські рухи, вихід країн із міжнародних угод – усе це, на жаль, new normality", – констатував глава Української держави.

Потрясіння стали звичкою, сказав Зеленський.

"Усе це підриває віру людства, наводить на думки: вибачте, а чи не летить цей світ у прірву?" – додав він.

Президент нагадав, що шостий рік в Україні триває війна.

"Росія анексувала у нас частину території. Незважаючи на тисячі сторінок міжнародного права та сотні організацій, покликаних його захищати. Ось така у нас new normality. Так, світ згуртувався навколо вирішування цих питань. Але чи достатньо українцям – загиблим і тим, хто втратив домівки, – всесвітньої "стурбованості"? Цього замало", – сказав він.

У Давосі 21 січня відкрився щорічний Всесвітній економічний форум, він триватиме до 24 січня.

22 січня в Давос прилетів Зеленський. Це перший форум для українського президента, який вступив на посаду у травні 2019 року.