Зеленський вирушив в Італію, ліквідовано ватажка "Аль-Каїди на Аравійському півострові". Головне за день

Зеленський зустрівся з Конте
Фото: president.gov.ua

"ГОРДОН" подає огляд основних подій п'ятниці, 7 лютого.

Зеленський здійснив візит в Італію

Президент України Володимир Зеленський 7 лютого розпочав візит до Італії. Під час переговорів із прем'єр-міністром Італії Джузеппе Конте українська сторона порушила питання закриття "представництв" терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР". Також порушували питання повернення в Україну бійця Національної гвардії Віталія Марківа, якого італійський суд засудив до 24 років в'язниці у справі про загибель на Донбасі фотографа Андреа Роккеллі. Окрім цього, обговорювали розвиток співпраці в низці сфер.

Кокуси демократів в Айові виграв Буттіджич

38-річний Піт Буттіджич став переможцем кокусів Демократичної партії в Айові (перших зборів виборців) під час добору кандидата від Демократичної партії США на вибори президента у 2020 році. Приблизно однаковий показник із Буттіджичем продемонстрував 78-річний сенатор від штату Вермонт Берні Сандерс. Третє місце посіла сенаторка від Массачусетсу Елізабет Воррен, четвертим став ексвіцепрезидент Джо Байден.

У РФ розбився депутат Держдуми

Вертоліт Bell 407, який належав депутату Державної думи Росії, мільйонерові Айрату Хайрулліну, упав у Татарстані. Хайруллін загинув, двоє інших пасажирів вертольота перебувають у тяжкому стані.

Тарифи на холодну воду підвищили

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) 4 лютого схвалила рішення про підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення для 43 підприємств по всій Україні. Тарифи на водопостачання зростуть у середньому на 15–20% залежно від регіону.

Ліквідовано ватажка "Аль-Каїди на Аравійському півострові"

Американські військові за вказівкою президента Дональда Трампа провели антитерористичну операцію в Ємені, у результаті якої було вбито ватажка терористичного угруповання "Аль-Каїда на Аравійському півострові" Касима аль-Раймі.

Помер лікар, який попереджав про коронавірус

Китайський лікар Лі Веньлян, який одним із перших повідомив про коронавірус і намагався попередити інших медиків, за що його покарала місцева поліція, помер від коронавірусу вранці 7 лютого.