Зеленський відвідає США 23 вересня – глава МЗС України

Наприкінці вересня Зеленський поїде до США
Фото: president.gov.ua

У США президент України Володимир Зеленський візьме участь у засіданні Генасамблеї ООН. Дати зустрічі глави Української держави та американського президента Дональда Трампа ще не узгодили, сказав глава Міністерства закордонних справ України Вадим Пристайко.

23 вересня президент України Володимир Зеленський відвідає США. Про це 9 вересня в Києві під час спільної пресконференції із главою МЗС Молдови Ніку Попеску сказав очільник українського зовнішньополітичного відомства Вадим Пристайко, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Одне з питань, які обговорювали Зеленський і віцепрезидент США Майк Пенс, – це двостороння зустріч (Зеленського та президента США Дональда Трампа. – "ГОРДОН"). У нас є запрошення [до США], воно навіть письмове, що нечасто робиться в дипломатії. Ми їдемо у США 23 вересня", – сказав він.

Пристайко додав, що дати зустрічі Зеленського і Трампа ще не узгодили.

Він сказав, що у США Зеленський візьме участь у засіданні Генасамблеї ООН, пише "Інтерфакс-Україна".

Прессекретар постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко повідомляв, що Зеленського офіційно запросили виступити на 74-й сесії Генеральної Асамблеї ООН, яка відбудеться в Нью-Йорку.

У серпні тимчасовий повірений у справах США Вільям Тейлор сказав, що Зеленський і Трамп матимуть можливість найближчими місяцями поспілкуватися у Польщі та США. Але американський президент скасував візит до Варшави через ураган "Доріан". У Польщі Зеленський зустрівся з віцепрезидентом США Майком Пенсом.