Зеленський подав кандидатуру Пристайка на пост глави МЗС

Пристайка 22 травня було призначено заступником глави Адміністрації Президента
Фото: Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine / Facebook

У Верховній Раді зареєстровано проєкт постанови про призначення Вадима Пристайка міністром закордонних справ.

Президент України Володимир Зеленський подав на розгляд Верховної Ради кандидатуру заступника глави Офісу президента Вадима Пристайка на посаду міністра закордонних справ. Проєкт постанови зареєстровано на сайті парламенту під №1024 від 29 серпня 2019 року.

Міністра закордонних справ призначає Верховна Рада за поданням президента України.

30 травня президент Володимир Зеленський вніс у Верховну Раду подання про звільнення глави МЗС Павла Климкіна. 6 червня Рада не підтримала його відставки.

11 червня стало відомо, що Зеленський підписав подання про звільнення Клімкіна й подав до Ради пропозицію призначити главою МЗС України Пристайка, якого 22 травня було призначено заступником глави Адміністрації Президента.

1 липня Клімкін заявив, що йде у "політичну відпустку". Це сталося після конфлікту між ним і Зеленським через ноти, якими МЗС України та РФ обмінялися щодо питання звільнення українських моряків.

2 липня президент України звернувся до Верховної Ради із проханням невідкладно розглянути постанови про кадрові питання у МЗС.

11 липня депутати не змогли відправити Клімкіна у відставку – за проєкт постанови про його звільнення проголосувало 160 народних депутатів за необхідного мінімуму 226.