Зеленський вручив Комарницькому посвідчення голови Луганської ОДА

Зеленський: Для нашої країни важливий пріоритет – припинення війни
Фото: president.gov.ua

Указ президента України Володимира Зеленського про призначення Віталія Комарницького головою Луганської обласної державної адміністрації датований 5 липня.

Президент України Володимир Зеленський вручив Віталію Комарницькому посвідчення голови Луганської обласної державної адміністрації, повідомляє 7 липня пресслужба глави держави.

Указ про призначення Комарницького датований 5 липня.

7 липня під час робочої поїздки до Луганської області президент України відрекомендував нового голову Луганської ОДА. За словами Зеленського, місією керівника області має стати пошук можливостей для відновлення регіону.

"Для нашої країни важливий пріоритет – припинення війни. Паралельно з цим можна знаходити можливості та бажання, щоб відбудувати Донбас. Ми зараз пролітали з паном [президентом Європейської ради] Дональдом Туском, бачили зруйновані будинки, відсутність доріг. Я думаю, що це не лише через війну, а й через те, що ніхто цим не займається... На вас у нас велика надія", – заявив Зеленський.

Комарницький подякував президентові за довіру.

"Я знаю настрій людей та проблеми, які є на Луганщині. Знаю, що тут люди хочуть працювати. Думаю, що завдання, які стоять перед Луганщиною, з вашою допомогою та допомогою міжнародних партнерів реальні для виконання. Потрібно менше говорити й більше працювати", – сказав він.

7 липня Зеленський і Туск здійснюють візит у Луганську область. Вони заслухають доповідь про ситуацію з безпекою в районі проведення операції Об'єднаних сил, відвідають Станицю Луганську Луганської області, поспілкуються з місцевими жителями і представниками спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Віталій Комарницький – ректор переміщеного на підконтрольну територію Луганського університету внутрішніх справ, колишній депутат Луганської облради від Партії регіонів.