Зеленський вимагає від Авакова і Венедіктової вплинути на вуличне насильство

Зеленський висловив стурбованість криміногенною ситуацією
Фото: Офіс Президента України / Facebook

Для забезпечення спокійного життя українців генпрокурорка Ірина Венедіктова і глава МВС Арсен Аваков мають вжити превентивних заходів, переконаний президент України Володимир Зеленський.

Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков мають вплинути на рівень вуличного насильства у країні. Про це президент України Володимир Зеленський заявив 4 липня, інформує сайт глави держави.

"Вимагаю від генерального прокурора та міністра внутрішніх справ системної та злагодженої координації в роботі, спрямованої на недопущення ескалації насильства на вулицях країни, вжиття зрозумілих і ефективних превентивних заходів для запобігання цьому та забезпечення мирного і спокійного життя громадян України", – сказав він.

Президент висловив занепокоєність через порушення громадського порядку, незаконний обіг і застосування зброї, "численні напади на громадян, зокрема із застосуванням насильства".

В Офісі президента зазначили, що Зеленський відреагував, зокрема, на масову бійку зі стріляниною, які сталися в Києві вранці 4 липня.

Унаслідок інциденту на літньому майданчику біля торгового центру на столичній вулиці Басейній поранення дістало троє людей. 10 осіб затримала поліція.