Зеленський звільнив голову управління СБУ в Рівненській області Бедрія

Бедрій очолював управління СБУ в Рівненській області із жовтня 2015 року
Фото: rivnepost.rv.ua

Василя Бедрія було призначено керівником управління СБУ в Рівненській області 31 жовтня 2015 року, сьогодні президент України Володимир Зеленський його звільнив.

Президент України Володимир Зеленський звільнив із посади начальника управління Служби безпеки України в Рівненській області Василя Бедрія. Указ оприлюднено на сайті президента сьогодні.

Генерал-майора Бедрія було призначено керівником управління СБУ в Рівненській області 31 жовтня 2015 року.

До цього він працював в Антитерористичному центрі при СБУ, де опікувався питаннями обміну полоненими.

20 травня Зеленський офіційно вступив на посаду президента України.

Цього дня голова СБУ Василь Грицак повідомив, що він та його заступники подали заяви про відставку. У своїй інавгураційній промові Зеленський закликав Верховну Раду звільнити деяких урядовців, зокрема і Грицака.

22 травня Зеленський призначив на посаду першого заступника голови СБУ Івана Баканова, який до цього очолював партію "Слуга народу" і керував виборчим штабом Зеленського.

За інформацією агентства "Інтерфакс-Україна", Грицак пішов у відпустку, а Баканов тимчасово виконує обов'язки голови відомства.

У травні Зеленський звільнив начальника Головного слідчого управління СБУ Григорія Остафійчука, першого заступника голови СБУ Віталія Малікова та начальника Головного управління СБУ в Києві та Київській області Олега Валендюка.