Зеркаль повідомила, що залишається на посаді заступника міністра закордонних справ

Зеркаль повідомила, що допомогла Зеленському провести 19 міжнародних зустрічей
Фото: Lana Zerkal / Facebook

Заступник глави МЗС України Олена Зеркаль повідомила, що продовжить займатися питаннями євроінтеграції та судового супроводження правових спорів України і країни-агресора. Вона не пояснила причини публікації і відкликання указу про її призначення заступником глави Адміністрації Президента.

Кар'єрні питання не мають іти врозріз із цінностями та принципами. Так заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль прокоментувала у Facebook ситуацію, що склалася із публікацією і подальшим скасуванням указу президента Володимира Зеленського про її призначення заступником глави Адміністрації Президента.

"Моя посада і роль у дипломатичній службі не змінилися – заступник міністра закордонних справ із питань європейської інтеграції. Я дуже люблю те, чим я займалася, займаюся і, сподіваюся, далі буду займатися. Переговорити Угоду про асоціацію та зробити її реальністю, добитися безвізового режиму з ЄС, домовитися про постачання газу з ЄС, вести правові спори проти Росії та багато інших завдань  виклики, якими сповнене моє життя", – написала дипломат.

Вона подякувала за теплі відгуки в контексті її можливого призначення в АП і не відкинула можливості, що "колись це станеться".

"Посади важливі у контексті досягнення цілей, моєю ціллю є просування й захист інтересів України. А кар’єрні рішення не мають іти в розріз із власними цінностями та принципами. Тому після проведеної інавгурації, підготовки і проведення 19 двосторонніх зустрічей президента продовжую реалізацію визначених завдань та задумів у Міністерстві закордонних справ", – зазначила Зеркаль.

Вона повідомила, що вже 25 травня в Гамбурзі Міжнародний трибунал із морського права оголосить рішення за позовом про звільнення кораблів ВМС України та членів їхніх екіпажів, захоплених Росією у листопаді 2018 року.

Зеркаль 21 травня було призначено на посаду заступника глави АП указом президента України Володимира Зеленського №309/2019. Сьогодні Зеленський офіційно скасував свій указ про призначення Зеркаль заступником глави АП.

Дипломат обіцяла пояснити, що трапилося. "Парадокси з указом 309 породжують чутки і непорозуміння", – написала вона вранці 22 травня.