Жодного голосу на виборах у Раду не одержали 14 кандидатів-мажоритарників – "Чесно"

Вибори відбувалися 21 липня
Фото: ЕРА

14 кандидатів у народні депутати України, за яких на виборах не проголосував жоден виборець, балотувалися у двох округах на Донбасі, зазначили в русі "Чесно".

На позачергових виборах до Верховної Ради України жодного голосу не здобули 14 кандидатів, які балотувалися в одномандатних виборчих округах (ОВО). Про це інформує рух "Чесно".

"14 мажоритарників одержали нуль голосів. Усі вони – самовисуванці. Це 11 кандидатів у 51-му окрузі (Донецька область) та троє – у 105-му (Луганська область). Це означає, що й самі кандидати не проголосували за себе, адже чимало з них мешкали навіть не в межах округу, а в Києві та інших областях. Відтак вони навіть не мали можливості це зробити", – ідеться в повідомленні.

У "Чесно" припускають, що кандидатів було зареєстровано на виборах як технічних.

За даними Центральної виборчої комісії України, в ОВО-51 переміг самовисуванець Олександр Ковальов, в ОВО-105 – висуванка Опозиційного блоку Вікторія Гриб.

Позачергові вибори у Верховну Раду відбулися 21 липня. За даними ЦВК, явка становила 49,84%.

3 серпня Центрвиборчком оголосив остаточні підсумки виборів у Раду за партійними списками, до парламенту проходить п'ять партій: "Слуга народу" здобула 43,16%, партія "Опозиційна платформа – За життя" – 13,05%, "Батьківщина" – 8,18%, "Європейська солідарність" – 8,10%, партія "Голос" – 5,82%.

5 серпня ЦВК визнала обраними 198 зі 199 мажоритарників.

7 серпня "Голос України" та "Урядовий кур'єр" опублікували списки обраних депутатів Верховної Ради. У них указано імена 225 нардепів, які пройшли в парламент на багатомандатному окрузі, і 198 депутатів, які балотувалися на одномандатних округах.