Журналістка Риковцева: Канал "Россия 24" розв'язав для себе вічну проблему, за кого топити в конфлікті Саакашвілі–Порошенко

Саакашвілі затримали 5 грудня
Фото: EPA

Журналістка "Радио Свобода" Олена Риковцева заявила, що на каналі "Россия 24" у висвітленні спору президента України Петра Порошенка і лідера партії "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі "очевидний крен" пішов у бік останнього.

Російські ЗМІ підтримують лідера партії "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі в подіях із його затриманням у Києві 5 грудня. Про це у Facebook заявила журналістка "Радио Свобода" Олена Риковцева.

"Ну і, звичайно, розв'язав для себе вічну болісну проблему, за кого топити в конфлікті Саакашвілі–Порошенко, держканал "Россия 24". Там очевидний пішов крен на користь Саакашвілі. Кореспондент "Вестей" у Києві називає обвинувачення проти нього у "спробі повалення державної влади" нісенітницею і маячнею, мовляв він боровся за законний імпічмент, він говорить, що у Саакашвілі так, небагато прибічників, але в Порошенка їх немає взагалі, він іронічно називає українського генпрокурора безпробудним п'яницею, і це означає, що гріш ціна його "сенсаційним заявам" проти Саакашвілі, які той анонсує. Поки ось так", – заявила журналістка.

За її словами, у РФ "у захваті" від подій навколо затримання Саакашвілі.

"Це їм казковий подарунок. Це не в докір Міші, вони в будь-який український розлом і розкол кидаються, як шакали, вони харчуються чужим болем і чужою кров'ю", – написала Риковцева.

Уранці 5 грудня в будинку у Саакашвілі Генеральна прокуратура проводила слідчі дії. Активісти намагалися заблокувати виходи з будівлісталися бійки.

Про затримання Саакашвілі повідомили в СБУ. У відомстві уточнили, що його затримано за ч. 1 ст. 256 Кримінального кодексу України (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності).

Луценко заявив, що оточення Саакашвілі одержало з Росії приблизно $500 тис. на фінансування мітингів із метою повалення влади в Україні. За словами глави ГПУ, крім захоплення влади, метою акцій лідера "Руху нових сил" було припинення кримінального переслідування стосовно бізнесмена-втікача Сергія Курченка і відновлення контролю над активами в Україні.

Удень активісти звільнили Саакашвілі з мікроавтобуса правоохоронців, політик закликав своїх прибічників іти до будівлі Верховної Ради і вимагати ухвалення закону про імпічмент президента України Петра Порошенка. Активісти прибули до наметового містечка на столичній вулиці Грушевського.

Саакашвілі, виступаючи на сцені біля будівлі парламенту в Києві, назвав своє затримання "провокацією і викраденням". За його словами, Служба безпеки України перетворилася на "філію ФСБ".