"Знаю, що ви ніколи не були в Україні". Зеленський запросив Трампа в Київ

Трамп: Я знаю багато людей з України
Фото: ЕРА

На пропозицію президента України Володимира Зеленського відвідати Україну глава Білого дому Дональнд Трамп відповів, що він "спробує".

25 вересня у Нью-Йорку на брифінгу з президентом США Дональдом Трампом президент України Володимир Зеленський запросив його до Києва. Трансляцію брифінгу вів "Голос Америки".

"Я знаю, що ви ніколи не були в Україні. Ваш попередник, як би так сказати, не знайшов часу для такого візиту. Тому пообіцяйте, що ви відвідаєте нашу чудову країну", – сказав Зеленський.

Трамп відповів: "Ну, я спробую".

"Я знаю багато людей з України, це прекрасні люди. Мені колись належав конкурс "Міс Всесвіт", потім я його продав компанії IMG. Коли я балотувався у президенти, подумав, можливо, це буде не найкращою річчю, володіти конкурсами "Міс Всесвіт" і "Міс США". У нас була переможниця з України, і ми познайомилися з країною (представниця України ніколи не перемагала на конкурсі "Міс Всесвіт", найвище досягнення – корона першої віцеміс, яку 2011 року отримала Олеся Стефанко "ГОРДОН"). Думаю, ця країна має величезний потенціал", – зазначив глава Білого дому.

Зеленський заявив, що згоден з усім цим, бо сам з України. Ця репліка розсмішила Трампа.

Трамп і Зеленський сьогодні проводять свою першу зустріч. До цього вони кілька разів спілкувалися телефоном. 

Відео: Голос Америки. Українською / YouTube

Президент України із 23-го до 26 вересня перебуває з візитом у США, він бере участь у 74-й сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку.