55% українців не знають, за якою системою проводитимуть місцеві вибори – соцопитування

Місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня
Фото: EPA

28% українців не знають, що місцеві вибори відбудуться 25 жовтня. Про це свідчать результати Соціологічної групи "Рейтинг".

Понад 55% українців не знають, за якою системою відбудуться місцеві вибори. Про це свідчать дані опитування Соціологічної групи "Рейтинг", опубліковані 7 жовтня.

20% українців знають, за якою системою пройдуть вибори, 26% визнали свою часткову обізнаність щодо цього питання.

58% опитаних знають, що вибори відбудуться 25 жовтня, ще 14% відповіли, що їх проведуть цього місяця, 2% респондентів назвали інші місяць і число. Водночас 26% взагалі не знають або не визначилися з відповіддю. У середині вересня лише третина знала точну дату місцевих виборів, зазначено в дослідженні.

Опитування проводили 4–7 жовтня, у ньому взяло участь 5 тис. респондентів  від 18 років і старше в усіх областях, окрім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Метод опитування – телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження – не більше ніж 1,4%.

Місцеві вибори в Україні заплановано на 25 жовтня. Голосування відбудеться на всій території України, крім окупованого Росією Криму та окремих районів Донецької та Луганської областей. Виборча кампанія стартувала 5 вересня.