"Абсолютний нонсенс". Подоляк прокоментував заяву Суспільного про ультиматуми Офісу президента

Подоляк заявив, що ефір не має бути заради ефіру
Фото: Михаил Подоляк / Facebook

Слова ведучої політичного ток-шоу "Зворотний відлік" на Суспільному Мирослави Барчук, яка заявила про тиск із боку Офісу президента України, "є некоректними і не обґрунтованими". Про це радник глави ОП Михайло Подоляк заявив 20 жовтня у коментарі "BBC News Україна".

"Незалежна редакційна політика будь-якого ЗМІ – це ключова ознака здорового суспільства і сучасної держави. Тобто пряме втручання в роботу редакцій – абсолютний нонсенс", – сказав він.

За словами радника глави ОП, суспільство очікує, що у ЗМІ "всі сторони діалогу мають рівні можливості".

"Якщо той чи інший представник влади бачить в ефірах того чи іншого проєкту послідовну та вперту незбалансованість позицій, постійну та явну заангажованість ведучих і редакції, то можна зрозуміти вкрай невелике бажання людей іти в ефір саме цього проєкту", – пояснив Подоляк.

Він підкреслив, що для Офісу президента важливий "не ефір заради ефіру, а ефір заради роз'яснення тих чи інших ініціатив влади".

"Саме змістовність позиції – те, щодо чого депутати фракції або інші представники широкої команди влади можуть отримати консультування в рамках цілком раціонального підходу до узгодженої єдиної інформаційної позиції", – зазначив Подоляк.

Контекст:

Барчук 19 жовтня заявила, що "Офіс президента давно і жорстко контролює присутність на ефірах народних депутатів від фракції "Слуга народу", а кандидати на ефіри "узгоджуються з контактною особою Михайла Подоляка в ОП". "Останнім часом ОП висуває нашій редакції умови і ставить ультиматуми про присутність "слуг народу" на ефірах", – стверджує телеведуча.

Ток-шоу "Зворотний відлік" виходить на Суспільному із 2019 року, його запустили перед президентськими виборами.