"Абсурд і провокація". У СБУ прокоментували обвинувачення Мангера на адресу генерала Доценка

У СБУ прокоментували заяву про причетність їхнього співробітника до вбивства Гандзюк
Фото: Служба безпеки України / Facebook

Підозрюваний в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк Владислав Мангер заявив у суді, що до злочину причетний колишній начальник СБУ у Херсонській області Данило Доценко. У спецслужбі відкидають обвинувачення.

У Службі безпеки України обвинувачення на адресу генерала Данила Доценка в організації нападу на активістку, керівника справ Херсонської мерії Катерину Гандзюк уважають абсурдом. Про це прес-секретар СБУ Олена Гітлянська повідомила "Громадському".

"Це абсурд і провокація", – сказала прес-секретар, яка, за її словами, саме була на зустрічі з Доценком.

В організації вбивства Гандзюк Доценка обвинуватив підозрюваний в організації цього злочину голова Херсонської облради Владислав Мангер. Відповідну заяву він зробив на засіданні Шевченківського райсуду Києва 13 лютого.

У своєму Facebook Гітлянська написала, що заява Мангера викликає "навіть не здивування, а обурення".

"Не виключаю, що її єдиною метою було намагання нівелювати той великий обсяг доказової бази, яку проти нього зібрала Служба безпеки України, та добитися передачі справи в інший правоохоронний орган", – зазначила речниця відомства.

За словами Мангера, Доценко хотів за допомогою нападу на Гандзюк дискредитувати херсонську поліцію. Він також заявив, що генерал зізнався в ненависті до партії "Батьківщина" і що Гандзюк "тісно співпрацювала" зі спецслужбами.

Із лютого до серпня 2017 року Доценко очолював управління СБУ в Херсонській області, потім його призначили головою департаменту захисту національної державності СБУ.

31 липня 2018 року Гандзюк облили сірчаною кислотою в Херсоні. 4 листопада вона померла в одній із київських лікарень.