Адвокат Іванющенка: Лещенку спростовувати і спростовувати брехню й ахінею, яку він наговорив

Юристи наголосили, що реагуватимуть "на кожен факт чорного піару щодо Юрія Іванющенка"
Фото: real-economy.com.ua

Адвокат бізнесмена Юрія Іванющенка Євген Глазков заявив, що слова народного депутата від Блоку Петра Порошенка Сергія Лещенка про суд, програний ним через слово "смотрящий", – "чергова груба і зухвала брехня".

Адвокат бізнесмена Юрія Іванющенка Євген Глазков звинуватив нардепа від Блоку Петра Порошенка Сергія Лещенка у брехні, повідомляють "Українські новини".

24 лютого в ефірі телеканала ZIK Лещенко сказав, що програв суд Іванющенку, тому що суддя визнав слово "смотрящий" терміном із тюремного жаргону. Глазков заявив, що це брехня, і у рішенні суду йдеться зовсім про інше.

"Апеляційний суд зажадав від Сергія Лещенка спростувати недостовірну інформацію про Юрія Іванющенка, а саме про причетність до корупційних схем в "Укрспирті" і "Держрезерві", про причетність до підвозу так званих тітушок під час Євромайдану, про причетність до вбивства журналіста В'ячеслава Веремія, про те, що Іванющенко неодноразово був у розробленні ГПУ, про те, що Юрій Іванющенко відповідальний за тіньові потоки Януковича. Як бачимо, Лещенку спростовувати і спростовувати брехню й ахінею, яку він наговорив", – сказав адвокат у коментарі агентству і надав копію рішення суду.

Фото: ukranews.com

"Українські новини" зазначають, що раніше Лещенко стверджував, що суд зобов'язав його виплатити Іванющенку 500 гривень, але адвокати заявили, що ця сума – обов'язкове відшкодування судових витрат, сплачених у бюджет, і суд за законом зобов'язаний був стягнути цю суму з Лещенка.

Юристи наголосили, що реагуватимуть "на кожен факт чорного піару стосовно Юрія Іванющенка".

"Із нашого клієнта знято будь-які санкції в Європі, однак низка ЗМІ продовжує кампанію проти Юрія Іванющенка. Кожне неправдиве згадування нашого клієнта у пресі буде розцінено як провокацію і доведено до суду з вимогою його спростування", – заявив адвокат бізнесмена Юрій Колесніков.

Іванющенко був народним депутатом України VI і VII скликань. 28 лютого 2017 року генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Верховний Суд України закрив проти нього кримінальні провадження.

8 листопада Європейський суд загальної юрисдикції задовольнив позов колишнього народного депутата України, бізнесмена Юрія Іванющенка та скасував уведені раніше проти нього санкції. Рішення Ради ЄС "щодо обмежувальних заходів, спрямованих проти певних осіб, підприємств і органів у зв'язку з ситуацією в Україні" від 5 березня 2015 року та від 4 березня 2016 року суд визнав недійсними і зобов'язав ЄС оплатити всі судові витрати Іванющенка.