Адвокат Мартиненка повідомив, що САП і НАБУ завершили розслідування справи проти екс-нардепа

Мартиненка підозрюють у зловживаннях під час виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату для державного підприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат"
Фото: Радіо Свобода / Twitter

За словами адвоката екс-нардепа від "Народного фронту" Миколи Мартиненка Петра Бойка, справа стосовно колишнього парламентарія складається із 200 томів.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) і Національне антикорупційне бюро (НАБУ) завершили досудове розслідування кримінального провадження стосовно колишнього народного депутата від "Народного фронту" Миколи Мартиненка, повідомив його адвокат Петро Бойко "Ураїнським новинам".

Зазначають, що про закінчення розслідування оголосили в четвер. Стороні захисту передали матеріали справи для ознайомлення.

Бойко підкреслив, що загалом у справі 200 томів.

Мартиненка підозрюють у зловживаннях під час виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату для державного підприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" через австрійську компанію Steuermann і заволодінні майном держпідприємства "Енергоатом".

За словами глави САП Назара Холодницького, колишньому нардепу загрожує до 12 років позбавлення волі.

22 квітня Солом'янський райсуд Києва обрав запобіжний захід Мартиненку у вигляді особистої поруки. За нього поручилися 18 політиків.

Екс-нардепа зобов'язали повідомляти про зміну місця проживання, з'являтися на виклики для проведення слідчих дій і утримуватися від спілкування з низкою осіб, які фігурують у матеріалах підозри, а також здати паспорти для виїзду за кордон. Останнє зобов'язання скасували 6 грудня.