Адвокат Януковича – екс-раднику постпреда України при ООН Цимбалюку: Від кого ви одержали вказівку приховувати інформацію про події в Україні?

Суд проводить допит Цимбалюка
Фото: censor.net.ua

Адвокати колишнього президента України Віктора Януковича під час допиту як свідка колишнього радника постійного представництва України при ООН Андрія Цимбалюка заявили, що співробітники Міністерства закордонних справ України у 2014 році приховали від світової громадськості правду про події в країні.

Під час судового засідання про державну зраду колишнього президента України Віктора Януковича адвокати президента поставили екс-радникові постійного представництва України при ООН Андрію Цимбалюку запитання, чому він разом з іншими українськими дипломатами приховав від світової громадськості інформацію про події в Україні в лютому 2014 року.

Трансляцію засідання ведуть на YouTube-каналі Генпрокуратури України.

"Від кого саме ви одержали вказівку приховувати від світової громадськості інформацію про події в Україні в лютому 2014 року?" – запитав адвокат Богдан Біленко.

Цимбалюк заявив, що такої вказівки не одержував.

За словами захисника, співробітники Міністерства закордонних справ України дезінформували ООН, що Янукович самоусунувся від виконання своїх обов'язків.

"Поясніть цей ганебний факт! Президент звертається з офіційної резиденції в Харкові, а ви повідомляєте світовій спільноті, що він самоусунувся!" – зазначив Сердюк.

Цимбалюк заявив, що, як і інші колеги, користувався тільки офіційними документами.

В Оболонському суді Києва триває розгляд справи за обвинуваченням Януковича в держзраді, пособництві у веденні війни й посяганні на територіальну цілісність та недоторканність України, що призвело до загибелі людей.

22 лютого Янукович звернувся до українського народу і заявив, що події, які відбуваються у країні, – державний переворот.

Того самого дня Верховна Рада визнала, що Янукович самоусунувся від посади і не виконує своїх обов'язків, після чого було оголошено нові президентські вибори. 

Він утік із Києва у лютому 2014 року в розпал масових багатотисячних протестів у країні. Зараз екс-президент із сім'єю живе в Росії.