Адвокату з компанії "Міллер", якого підозрюють у спробі підкупу НАБУ, зменшили заставу

Cуму застави Носову апеляційна інстанція зменшила вдесятеро
Фото: Nosov Oleksii / Facebook

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду 13 червня зменшила розмір застави київському адвокату Олексію Носову з 12 млн грн до 1,2 млн грн. Про це повідомила пресслужба палати, не називаючи прізвища фігуранта, деталі опублікувало адвокатське об’єднання Azones. 

"Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду частково задовольнила апеляційні скарги захисників на ухвалу ВАКС щодо застосування до адвоката Олексія Носова застави у розмірі 12 млн грн... Апеляційна інстанція змінила рішення суду першої інстанції та зменшила суму застави вдесятеро – до 1 211 200 грн", – повідомило об'єднання, зазначивши, що це відбулося за участі партнера АО Azones, адвоката Миколи Мягкова.

В Апеляційній палаті ВАКС уточнили, що ухвала набула чинності з моменту проголошення й оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Контекст:

4 червня САП заявила, що адвоката юридичної компанії "Міллер" Олексія Носова викрили на спробі підкупу прокурора САП і детектива НАБУ.

За даними САП, адвокат пропонував $200 тис. за передавання до іншого органу досудового розслідування кримінального провадження стосовно його підзахисного у справі щодо заволодіння електричною енергією ПрАТ "НЕК "Укренерго" і легалізації отриманих від її продажу коштів на суму 716 млн грн.

Юридична компанія "Міллер" повідомила, що розриває будь-які відносини з Носовим, і підкреслила, що представники і члени команди не будуть захисниками підозрюваного.

6 червня Носову обрали запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 12 млн грн, повідомляв ВАКС.

Компанію "Міллер" заснував у 2012 році відомий громадський діяч, нині військовослужбовець Масі Найєм. Носов став асоційованим партнером компанії у 2019 році, повідомляли, що він керуватиме практикою захисту в кримінальних провадженнях. До того він працював в органах прокуратури.

Сам Носов ситуації ще публічно не коментував.