Активісти біля АП вимагали звільнити чиновників, які можуть бути причетними до вбивства Гандзюк

У центрі Києва відбулося дві акції з вимогою покарати причетних до вбивства Гандзюк
Фото: hromadske.ua

Учасники акції вимагали від Блоку Петра Порошенка та "Батьківщини" засудити однопартійців, які, можливо, причетні до нападу на співробітницю міськради Херсона Катерину Гандзюк.

Увечері 4 лютого біля Адміністрації Президента відбулася акція з вимогою до президента Петра Порошенка звільнити з посад членів його політичної партії, які можуть бути причетними до вбивства радника міського голови Херсона Катерини Гандзюк. Про це повідомляє "Громадське".

На Банковій зібралося кілька десятків людей.

Задовго до початку акції вулиці навколо Адміністрації Президента – Банкову й Інститутську – огородили парканом.

Під час акції до її учасників вийшов представник АП, він запитував, чи є в організаторів задекларовані вимоги.

Активісти вивісили банери із закликом назвати замовників убивства Гандзюк. На імітованій сцені розставили лампадки та свічки.

Окрім звільнення чиновників, активісти вимагали від Блоку Петра Порошенка та Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" засудити ймовірну причетність членів цих політсил до замовлення нападу на Гандзюк.

Окрім Адміністрації Президента, громадські активісти пікетували головний офіс "Батьківщини" на вулиці Турівській у Києві.

3 лютого активісти розвісили плакати з вимогою встановити винних у загибелі Гандзюк біля Центрвиборчкому, коли Порошенко прийшов туди подавати документи для реєстрації кандидатом у президенти.

31 липня 2018 року Гандзюк облили сірчаною кислотою в Херсоні. 4 листопада вона померла в одній із київських лікарень.

У серпні заарештували ймовірного організатора нападу Сергія Торбіна, Володимира Васяновича, В'ячеслава Вишневського, Віктора Горбунова і Микиту Грабчука, який, за версією слідства, облив активістку кислотою. Вони є учасниками бойових дій на сході України у складі добровольчих формувань.

Васяновича, Вишневського та Горбунова згодом відпустили під домашній арешт.

У листопаді заарештували помічника нардепа від Блоку Петра Порошенка Миколи Паламарчука Ігоря Павловського. Його підозрюють в переданні грошей Торбіну.

У грудні генпрокурор Юрій Луценко назвав кримінального авторитета Олексія Левіна головним фігурантом справи. За словами глави ГПУ, бізнесмен, який відсидів у в'язниці за причетність до нападів і вбивств таксистів у Херсоні, виїхав із країни в день, коли поліція провела перші арешти у справі Гандзюк.

Батько загиблої Віктор Гандзюк 28 січня заявив, що ймовірний організатор нападу на його дочку Левін співпрацював із головою Херсонської облради Владиславом Мангером ("Батьківщина"), а також із головою Херсонської обласної державної адміністрації Андрієм Гордєєвим (Блок Петра Порошенка) та його заступником Євгенієм Рищуком.