Активісти "Нацкорпусу" та "нацдружин" спробували зірвати спілкування Порошенка з виборцями в Житомирі. Відео

На площі в Житомирі зібралися активісти в куртках "Нацкорпусу" та "нацдружин"
Скріншот: Національний Корпус / YouTube

Активісти "Національного корпусу" та "національних дружин" приїхали в Житомир на майдан Корольова, де мала відбутися зустріч кандидата у президенти України Петра Порошенка з виборцями, повідомив 11 березня офіційний сайт "Нацкорпусу". Активісти тримали плакати "Порошенко – очільник корупції", "Порошенко – порушник Конституції", "Хто замовив Катю Гандзюк?" і скандували: "Мародерів – за ґрати". Під час виступу Порошенко сказав зі сцени, що кричить "десяток негідників", які "точно не зруйнують нашої єдності". Президент також сказав, що в розколі України зацікавлений президент РФ Володимир Путін. Відео з мітингу опубліковано на каналі "Нацкорпусу" в YouTube.

9 березня біля Адміністрації Президента сталися сутички між правоохоронцями й учасниками акції націоналістичних організацій, які вимагали заарештувати фігурантів корупційного скандалу – колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олега Гладковського (Свинарчука) та його сина Ігоря.

Із такою самою вимогою представники "Національного корпусу" зібралися на площі біля Палацу культури "Дружба народів" у Черкасах, де ввечері 9 березня виступав президент Порошенко. Правоохоронці повідомили, що під час від'їзду Порошенка представники "Національного корпусу" намагалися заблокувати кортеж глави держави, розпилювали газ, провокували містян та представників поліції на бійку.

За даними столичної поліції, у заворушеннях біля Адміністрації Президента постраждало троє правоохоронців. 10 березня в Міністерстві внутрішніх справ повідомили, що в Черкасах до медиків звернулося 22 поліцейські, 19 було госпіталізовано. Серед постраждалих правоохоронців у Черкасах – начальник Головного управління Національної поліції в Черкаській області генерал поліції Валерій Лютий.