Антон Геращенко: Заява Савченко про відмову від депутатської недоторканності – не більш, ніж піар

Геращенко вважає, що питання зняття депутатської недоторканності буде винесено на голосування в останнє півріччя восьмого скликання
Фото: 112.ua

Депутатська недоторканність знімається тільки в разі звернення генпрокрора у Верховну Раду, тому прохання народного депутата Надії Савченко позбавити її недоторканності – це піар, вважає народний депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко.

Прохання народного депутата України Надії Савченко позбавити її депутатської недоторканності – це піар, сказав в ефірі телеканалу "112 України" народний депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко.

"Заява Савченко – не більше, ніж піар. За законом депутатська недоторканність знімається тільки тоді, якщо генпрокурор звертається до ВР з вимогою зняти депутатську недоторканність для притягнення депутата до кримінальної відповідальності", – сказав Геращенко.

Також, на його думку, питання зняття депутатської недоторканності буде винесено на голосування в останнє півріччя восьмого скликання. Оскільки депутати вже проголосували за перший етап, а далі ініціатором звернення повинен виступити президент України.

21 лютого Савченко заявила у Facebook про бажання відмовитися від депутатської недоторканності. Вона сфотографувала відповідну заяву, у якій закликала всіх нардепів брати з неї приклад і "користуватися рівними правами з народом України".