Арахамія вважає, що Третьякову не потрібно позбавляти посади голови комітету через її висловлювання про загиблого нардепа Полякова

Арахамія: Я особисто попросив вибачення перед усіма за слова Третьякової
Фото: sluga-narodu.com
Голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія вважає, що його колегу по фракції Галину Третьякову не потрібно позбавляти посади голови комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів через її висловлювання про загиблого нардепа Антона Полякова. Про це він заявив в ефірі ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера" на каналі "Україна" 8 жовтня.

"Я почув про цей скандал. Ми зібрали всіх голів фракцій, я особисто попрросив вибачення перед усіма, потім запропонував, що я вийду, поговорю з Галиною і зроблю так, щоб вона покинула зал засідань, щоб не було розгортання цього скандалу. Потім я вийшов на трибуну і попросив вибачення перед усіма колегами за її поведінку, перед глядачами і виборцями і, звичайно, перед рідними і близькими загиблої людини... Чесно кажучи, вона моральна особистість, просто я не розумію... Напевне, там криза була великою за останні кілька днів, дуже напружено всі працювали – імовірно, із цим пов'язано", – сказав він.

Арахамія заявив, що поки "не спілкувався додатково" з Третьяковою після інциденту.

"Вона поїхала з парламенту. Але у нас було велике обурення у чаті фракції",  заявив політик.

Він нагадав, що фракції підписали заяву до регламентного комітету з вимогою усунути Третьякову на п'ять пленарних засідань.

"Я не вважаю, чесно кажучи, що голова комітету... Людина щось сказала, це неприпустимо. Але не можна за слова... Голова комітету – це ж менеджерська посада. Якщо вона вирішить сама піти  я підтримаю. Але я маю на увазі, що просто через коліно ламати цю ситуацію ми не будемо", – заявив нардеп.

Пізніше він додав: "Ми з нею будемо спілкуватися окремо".

Контекст:

Після інформації про смерть нардепа Антона Полякова Третьякова у чаті фракції "Слуга народу" написала, що стало "одним ворогом менше". Нардепи після цього почали видалятися із чату.

Пізніше нардеп від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко опублікував ще один скріншот повідомлення Третьякової: "І не апелюйте до моєї гуманітарної сутності. Я з ним у зв'язку не була. А плакати буду тільки за "слугами народу".

Полякова виявили мертвим у ніч на 8 жовтня. Поліція Києва повідомила, що депутату стало зле у таксі. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України з позначкою "природна смерть".

За попередніми даними, причиною смерті Полякова стала гостра коронарна недостатність. У прокуратурі зазначили, що нардеп знепритомнів у таксі.

Полякова і його співмешканку, нардепку Анну Скороход обирали у Раду у мажоритарних округах від партії "Слуга народу", але їх обох виключили з фракції у листопаді 2019 року – перший заступник голови фракції Олександр Корнієнко заявляв в інтерв'ю НВ, що Скороход нібито пропонувала гроші колегам, а Поляков не голосував за важливі для фракції законопроєкти.

Нардепи мали намір створити свою депутатську групу, але влітку 2020 року спершу Поляков, а пізніше і Скороход увійшли до групи "За майбутнє".