Аваков назвав виявлену журналістами віллу в Італії "бізнес-проектом дружини"

Аваков заявив, що нова вілла в Італії – це майбутній міні-готель, яким займається його дружина
Скріншот: Google Maps

Площа нової італійської вілли глави МВС України Арсена Авакова 566 м², а її придбали через поглинання однієї фірми іншою, повідомляють "Наші гроші". Аваков прокоментував появу в нього майна в Італії як майбутній міні-готель дружини.

У 2017 році міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков став власником вілли на узбережжі Середземного моря в Італії. Про це свідчать документи з ділового і майнового реєстрів Італії, які опублікував сайт "Наші гроші". Аваков заявив у коментарі "Українській правді", що це легальний бізнес його дружини.

Як пишуть "Наші гроші", двоповерхова вілла з підвалом, яку придбав Аваков, налічує 26 кімнат. Її площа – 566 м&³2;. За інформацією порталу, приблизна вартість цієї нерухомості становить приблизно €774 тис. Google Maps за цією адресою показує будинок із басейном.

Фото: nashigroshi.org

Аваков став власником вілли в Італії, скориставшись фірмою від "Інституту Горшеніна" (надає консалтингові послуги, проводить експертні та соціологічні дослідження), повідомляють "Наші гроші".

У 2017 році фірма Avitalia S. R. L, власником якої на 100% є Арсен Аваков, поглинула іншу італійську фірму Ferdico S.R.L. 3 березня минулого року Ferdico S.R.L отримала держакт на право власності на віллу на вулиці Баттері в італійському муніципалітеті Сан-Феліче-Чирчео, у регіоні Лаціо, провінція Латина. На той момент фірма Авакова Avitalia S.R.L уже на 100% володіла Ferdico S.R.L.

Перед злиттям власницею Ferdico S.R.L стала Віолетта Амірян – донька члена наглядової ради акціонерного товариства Авакова "Інвестор" Ашота Аміряна. Сам Амірян став єдиним директором-адміністратором Ferdico.

До родини Амірян головою Ferdico S.R.L. була Ірина Кужель, а членами ради директорів Наталія Козлова і Вадим Омельченко. Останній у 2014–2016 роках за документами позначений як єдиний учасник Ferdico S.R.L. (сама фірма заснована у 2013-му).

Омельченко, Кужель і Козлова – троє із шести співзасновників громадської організації "Інститут Горшеніна".

Під час злиття з компанією Avitalia S.R.L статутний капітал Ferdico S.R.L становив €30 тис. Відповідно до декларації Авакова за 2017 рік, поданій міністром 26 лютого 2018 року, міністр є одноосібним власником італійської фірми Avitalia S.R.L. (100%).

Арсен Аваков заявив у коментарі УП, що віллу в Італії, якою володіє його компанія, використовує під туристичний проект його дружина Інна.

"Це один із туристичних бізнес-проектів, якими опікується дружина в Італії, у межах роботи в італійській компанії. Ідеться про приміщення під міні-готель, придбаний за кредитні кошти і за участю коштів капіталу компанії "Авіталія", – підкреслив Аваков.

Авакова запевнив, що цим проектом його дружина займається більше ніж півтора року.

"Імовірно, проект буде реалізовано, він запрацює у 2019 році. Це один із кількох туристичних бізнесів, якими займається дружина. Легально, офіційно, транспарентно, і в цьому немає ніякої сенсації", – повідомив він.

Арсен Аваков очолив МВС України від 27 лютого 2014 року. Із 90-х років до 2005 року займався різним бізнесом у Харкові. 4 лютого 2005 року указом президента Віктора Ющенка його призначили головою Харківської облдержадміністрації. У 2010 році після перемоги на президентських виборах Віктора Януковича Аваков пішов у відставку. У 2012–2014 роках – депутат Верховної Ради.