Аваков про Арестовича: Мерзотник, пустоцвіт... Шановний Офісе президента, перехрестіть кволого, потім себе і пошліть цього персонажа подалі

Аваков (на фото) упевнений, що люди оцінять висловлювання Арестовича

Фото: Арсен Аваков / Facebook
Колишній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков 14 вересня закликав Офіс президента України (ОП) "послати подалі" радника глави ОП і спікера української делегації у тристоронній контактній групі з урегулювання конфлікту на Донбасі Олексія Арестовича за його висловлювання про ситуацію в зоні проведення антитерористичної операції (АТО). Про це Аваков написав у Facebook.

"Мій товариш, військовий, матюкаючись, надіслав мені цей рідкісної гидоти ролик Арестовича. Якогось радника, члена, спікера тощо. [...] Хочу порадити: шановний Офісе президента [України], навіть якщо ніхто з вас не вірянин, зберіть пальці у знамення, перехрестіть кволого, потім себе – і пошліть цього персонажа... Подалі", – написав колишній міністр.

Аваков закликав не підставляти країну та її президента.

"Фантазії Арестовича – від перейменування України на Русь-Україну або гидота про АТО та війну, яка вилізла сьогодні, як і багато інших перлів, – це ж на вас, панове, лягає. Я думаю, ці слова самозакоханого пустоцвіту побачать у кожному будинку учасника АТО. І шкода, якщо побачать у будинку загиблих бійців. Мерзотник, який зі смішком розповідає серед іншого про загибель на війні наших солдатів", – додав він.

Аваков упевнений, що люди дадуть висловлюванням Арестовича оцінку.

"А ось чи може такий персонаж представляти Україну в різних офісах та організаціях – питання не до суспільства. Упевнений, що реакція керівників країни після перегляду цього ролика буде негайною. Тому що ви, українці, цього хочете", – підсумував ексглава МВС.

У пості Аваков опублікував уривок з інтерв'ю Арестовича, яке вийшло на YouTube-каналі "Апостроф TV" 7 липня 2017 року. У ньому він говорить про міф, який українське суспільство нібито створило навколо АТО. Він називає зону бойових дії на Донбасі "великим курортом і великим піонер-табором для хлопчиків".

"Там свято непослуху. Вони [українські солдати] вириваються від дружин, дітей і тещ. Смажать м'ясо і живуть як годиться нормальному українському козаку в степу. Там абсолютна свобода, думки прості і чіткі. У тебе стріляють, ти стріляєш. Ти – герой. Тебе всі люблять і поважають, не треба витирати шмарклі дітям. Я не бачив там жодної людини, яка страждає", – говорив він.

Контекст:

Із 2014 року Арестович активно коментував в українських ЗМІ події на військову тематику, зокрема війну на Донбасі, а також писав про це у себе у Facebook, де у нього наразі понад 186 тис. підписників. 2017 року він зізнався, що публікував неправдиву інформацію про ситуацію в Україні.

У жовтні минулого року Арестовича призначили радником з інформаційної політики у ТКГ. Майже за місяць, 1 грудня 2020 року, глава ОП Андрій Єрмак призначив Арестовича позаштатним радником із питань стратегічних комунікацій у сфері національної безпеки і оборони.

Призначення Арестовича спікером ТКГ у Мінську і позаштатним радником Єрмака викликало різку негативну реакцію як журналістської спільноти, так і громадянського суспільства. Причина – неоднозначна репутація, скандали, пов'язані з Арестовичем.

"ГОРДОН" дослідив хронологію змін думок Арестовича в матеріалі "Довбой...би" – виборці Зе, "не ворожі" канали Медведчука, конференція з Дугіним. Що відомо про Арестовича".