Аваков із допомогою радикальних бойових формувань має намір улаштувати терор, щоб допомогти Тимошенко вирватися вперед – політолог

Олексій Вороненко: "Нацкорпус" грає за сценарієм Авакова
Фото: Алексей Вороненко / Facebook

Блогер і політичний експерт Олексій Вороненко вважає, що глава МВС Арсен Аваков діє заодно з лідером "Батьківщини" і кандидатом у президенти Юлією Тимошенко проти чинного президента Петра Порошенка.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підіграє кандидату у президенти, лідеру "Батьківщини" Юлії Тимошенко, вважає блогер і політичний експерт Олексій Вороненко. Про це він заявив у своєму Facebook 13 березня, коментуючи статтю "Української правди" про конфлікт між "Нацкорпусом" та президентом України Петром Порошенком.

"Дуже цікавий матеріал підготувала "Українська правда" щодо останніх подій за участю "Нацкорпусу". Роман Романюк і Роман Кравець – респект! Хто ще не читав – рекомендую. Автори дійсно розклали все по поличках, але особисто у мене після прочитання залишилося запитання: а навіщо все це Авакову? Просто з нелюбові до Порошенка? Звучить неправдоподібно. Напевно, самому міністру хотілося б, щоб ми так думали, але я вбачаю у всій цій історії дещо інше підґрунтя. Ключ ховається в одній фразі зі статті, яку УП наводить із посиланням на "співрозмовника в керівництві "Нацкорпусу": "Він категорично відкидає навіть саму думку про те, що його сила могла підігравати кому-небудь із політиків, чи то Тимошенко, чи Авакову". "Тимошенко чи Авакову"... А може, не "чи", а "і"? Особисто я це бачу саме так", – написав Вороненко.

Він уважає, що глава МВС задумав ризиковану політичну гру.

"У такому разі "Нацкорпус" грає за сценарієм Авакова, який, зі свого боку, підігрує Тимошенко. Причому гру задумують ризиковану. Міністр МВС із допомогою радикальних бойових формувань має намір фактично влаштувати терор, і відбувається це, зокрема, в центрі Києва. І його мета – не просто нашкодити Порошенку, а дестабілізувати, щоб допомогти Тимошенко вирватися вперед. Показово, до речі, що для своєї масовки Аваков залучає не звичних уже бабусь, а опальних праворадикальних бойовиків, що може вилитися в небезпечні провокації у центрі столиці. Такі дії глави МВС означають втручання у вибори і є кримінальним злочином. За який рано чи пізно доведеться відповідати", – резюмував автор.

9 березня біля Адміністрації Президента сталися сутички між правоохоронцями й учасниками акції націоналістичних організацій, які вимагали заарештувати фігурантів корупційного скандалу, колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олега Гладковського (Свинарчука) і його сина Ігоря.

Із такою самою вимогою представники "Національного корпусу" зібралися на площі біля Палацу культури "Дружба народів" у Черкасах, де ввечері 9 березня виступав президент України Петро Порошенко. Правоохоронці повідомили, що під час від'їзду Порошенка представники "Національного корпусу" намагалися заблокувати кортеж глави держави, розпилювали газ, провокували містян та представників поліції на бійку.

За даними поліції, у заворушеннях біля Адміністрації Президента постраждало троє правоохоронців, у Черкасах до медиків звернулося 22 поліцейських, 19 госпіталізували. Серед постраждалих правоохоронців у Черкасах – начальник Головного управління Національної поліції у Черкаській області генерал поліції Валерій Лютий.