Аваков: До Зеленського перейшла частина електорату, який я називаю російськомовними патріотами

За попередніми даними, Зеленський у першому турі виборів набрав найбільшу кількість голосів
Фото: ЕРА

Українське суспільство навряд чи зможе запропонувати шоумену Володимиру Зеленському потрібний йому рівень менеджменту в разі, якщо він стане президентом України. Таку думку висловив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

До кандидата у президенти України, шоумена Володимира Зеленського перейшла частина електорату російськомовних патріотів. Таку думку в інтерв'ю виданню LB.ua висловив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"До Зеленського перейшла частина електорату, який я називаю російськомовними патріотами. Вони шукали для себе кандидата, який відповідав би саме їхнім запитам, і вони знайшли його. Це – одна з причин, чому в нього такий високий рівень довіри", – зазначив Аваков.

Він висловив думку, що президентом стане той, хто буде щирішим із людьми.

Зеленського глава МВС назвав порядною людиною з іншого світу.

"З іншої площини. Готовий розбиратися з проблемами, але водночас визнає, що в багатьох питаннях не цілком компетентний. У моєму розумінні, це означає, що він готовий делегувати повноваження. Однак тут виникає запитання: чи зможемо ми – українське суспільство – запропонувати якість еліти, якій реалізацію таких повноважень можна доручити? Адже якщо він делегує повноваження негідникам – як це відбувається в деяких серіях "Слуги народу" – це буде дуже погано для країни. Якщо черговим експатам (фахівець, який приїхав працювати в іншу країну за контрактом. – "ГОРДОН") – теж не вихід", – вважає Аваков.

Він висловив думку, що суспільство не зможе запропонувати Зеленському потрібний йому рівень менеджменту.

"У нього ж погляд на процедури трохи ідеалістичний. Він точно знає, що з точки А треба прийти в точку Б, і я готовий погодитися. Але проблема в тому, як пройти цей шлях. Часто, якщо йти в лоб, то вріжешся у стіну або розіб'єшся. Тому треба вибрати правильну траєкторію – і тут мають працювати компетентні й чесні фахівці", – додав глава МВС.

31 березня в Україні відбулися чергові президентські вибори. У них узяло участь 39 кандидатів. Явка становила 62,8%.

Центрвиборчком опрацював 80,9% електронних протоколів. За попередніми даними, у другий тур виборів виходять засновник і художній керівник студії "Квартал 95" Володимир Зеленський (30,41% голосів) і чинний глава держави Петро Порошенко (16,02%).