Бабченко: А звідки взагалі взялося це ідіотське формулювання, що Радянський Союз воював за свободу?

Бабченко: За свободу воювала Великобританія
Фото: Аркадий Бабченко / Facebook

Російський журналіст Аркадій Бабченко заявив, що ніколи не міг зрозуміти, чому в радянських концтаборах нищили народ, який переміг у Другій світовій війні.

Під час Другої світової війни Радянський Союз не воював за свободу. Таку думку у Facebook висловив російський журналіст Аркадій Бабченко.

"А звідки взагалі взялося це ідіотське формулювання, що Радянський Союз воював за свободу? За свободу воювала Великобританія. А СРСР, за блискучим визначенням Буковського (радянський дисидент Володимир Буковський. – "ГОРДОН"), воював за те, які у світі будуть концтабори – червоні чи коричневі", – написав він.

На думку Бабченка, у країні, що воює за свободу, не може бути "відразу ж після Перемоги нової хвилі ешелонів у ГУЛАГ".

"Чи свобода – це знищувати власний народ, народ-переможець, тільки своїми власними руками й покласти половину цього ж народу, щоб у жодному разі не дозволити цього робити іншим? Ніколи не міг зрозуміти цього", – зазначив журналіст.

9 Травня в Росії, як і в СРСР, відзначають День Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941–1945 років. Термін "Велика Вітчизняна війна" використовували в колишньому СРСР, щоб наголосити, що громадяни захищали Радянський Союз як спільну Вітчизну.

В Україні у 2015 році Верховна Рада затвердила 8 травня Днем пам'яті та примирення на честь усіх жертв Другої світової війни. Символом пам'яті є червоний мак. Також ухвалили рішення відзначати 9 травня як День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.