Байден і Стармер цього тижня обговорять дозвіл Україні бити західною зброєю по РФ – Блінкен

Потреби України змінюються, зазначив Блінкен у Києві
Фото: EPA

Держсекретар США Ентоні Блінкен розповів 11 вересня на пресконференції в Києві, що на зустрічі з владою України, зокрема, обговорив ситуацію на фронті, а також питання далекобійності українських ударів західною зброєю вглиб території РФ. Відеозапис опубліковано в YouTube Reuters.

"Зокрема, ми обговорили далекобійні удари... І, як я вже сказав на самому початку, коли я повернуся до Вашингтона, я передам президенту те, що я почув тут. І Девід зробить те саме своєму керівництву", – сказав Блінкен.

За його словами, питання далекобійності буде темою на зустрічі лідерів США й Великобританії Джо Байдена і Кіра Стармера 13 вересня.

Блінкен зазначив, що потреби України змінюються, оскільки змінюється і саме поле бою.

"Я впевнений, що так і триватиме, бо ситуація змінюється. Ескалація – це один із чинників, який ми враховуємо, але він не обов'язково вирішальний", – додав держсекретар США.

Контекст:

Блінкен 11 вересня приїхав до Києва разом із главою МЗС Великобританії Девідом Леммі.

Голова комітету із закордонних справ Палати представників Конгресу США Майкл Маккол наприкінці минулого тижня заявив в інтерв'ю журналістці видання Axios Джулігрейс Бруфке, що Блінкен із британським колегою везе в Київ дозвіл США завдавати ударів по країні-агресору Росії за допомогою далекобійної зброї, зокрема – ракетами ATACMS.