Байден назвав причину, через яку він міг би знятися з виборів

Байден заявив, що міг би піти за велінням Бога
Фото: ЕРА

Чинний президент США й імовірний кандидат на цю посаду на майбутніх виборах Джо Байден в інтерв'ю АВС назвав умову, за якої він міг би знятися з перегонів.

Журналіст Джордж Стефанопулос поставив Байдену запитання, якою буде його реакція, якщо лідер демократичної більшості в Сенаті Чак Шумер, лідер демократичної меншини в Палаті представників Хакім Джеффріс і колишня спікерка Палати представників Ненсі Пелосі прийдуть до нього і скажуть: "Ми занепокоєні тим, що якщо ви залишитеся в перегонах, ми втратимо Палату представників і Сенат".

Глава Білого дому відповів, що вони не збираються цього робити. Він також наголосив, що вже розмовляв із цими людьми, і ніхто з них не вважає, що йому треба припинити виборчу кампанію.

"Якби всемогутній господь зійшов і сказав: "Джо, вийди з перегонів" – я б вийшов з перегонів. Але господь всемогутній не спуститься", – заявив він.

Контекст:

Увечері 27 червня у США відбулися перші з двох запланованих дебатів головних кандидатів на виборах президента США 2024 року – чинного глави держави, демократа Байдена і його попередника, республіканця Трампа.

Американські ЗМІ розкритикували виступ Байдена. Як написало видання The Hill, президент "плутався у словах і втрачав хід думки, а його мовлення часто переривалося". За оцінкою Politico, "жахливий виступ Байдена викликав паніку серед демократів", тому представники Демократичної партії нібито обговорюють його заміну іншим кандидатом.

Байден визнав, що "облажався" на дебатах із Трампом, проте сказав своїм прихильникам, що залишиться у президентських перегонах.

ЗМІ повідомляли, що Байден може перервати президентські перегони у США, лише якщо так вирішать його найближчі родичі й друзі.

Після дебатів Байдена і Трампа підтримка кожного з них становить по 40%. Про це свідчать результати опитування, проведеного агентством Reuters і соціологічною компанією Ipsos, результати опублікували 3 липня.

Чергові президентські вибори у США відбудуться 5 листопада 2024 року.