"Без бумажки, чтобы дурь каждого была видна". Верещук викликала Кличка на дебати

Верещук запропонувала Кличку показати на дебатах, чи був він ефективним управлінцем

Фото: Ірина Верещук / Facebook

Народна депутатка від "Слуги народу" Ірина Верещук, яка збирається балотуватися в мери Києва, вважає, що між нею та нинішнім столичним градоначальником Віталієм Кличком перед виборами мають відбутися дебати.

Народна депутатка від "Слуги народу" Ірина Верещук, яка планує балотуватися в мери Києва, викликала свого потенційного суперника, нинішнього міського голову Віталія Кличка на дебати.

В ефірі програми "Народ проти" на каналі "Україна 24" 10 вересня вона заявила, що на дебатах Кличко може показати, чи був він ефективним управлінцем.

"Принагідно я запрошую пана Кличка на дебати. Це було б дуже важливо... Ми могли б почути одне одного, поставити одне одному запитання. І всі би побачили, був він ефективним чи ні. Це відразу видно. Знаєте, як Петро I говорив? Без бумажки, щоб "дурь каждого была видна", – сказала Верещук.

Вона вважає, що модератором дебатів могла б стати ведуча шоу "Народ проти" Наташа Влащенко.

Вибори мера Києва відбудуться 25 жовтня. У разі, якщо ніхто з кандидатів не набере 50% голосів, відбудеться другий тур.

Кличко, який очолює Київ із 2014 року, повідомив про намір балотуватися на новий строк. Серед інших відомих кандидатів, які планують узяти участь у виборах, – висуванець партії "Голос" шоумен Сергій Притула, народний депутат від "Батьківщини" Олексій Кучеренко, колишній народний депутат від "Свободи" Андрій Іллєнко, колишній народний депутат і екскерівник державної екологічної інспекції України Єгор Фірсов, колишній голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, депутат Київради, підприємець-ресторатор Сергій Гусовський. Про мерські амбіції заявляв і бізнесмен, телеведучий Андрій Пальчевський.

За даними опитування, яке із 24 липня до 2 серпня проводив Центр Разумкова, найвищий рейтинг у столиці у Кличка – за нього готові віддати свій голос 41,2% виборців, які мають намір піти на вибори і вирішили, за кого голосувати. На другому місці Пальчевський (9,1%), на третьому – Попов (8,3%). Верещук із 6,2% посідає четверте місце.