Безвізовий режим для України Рада ЄС схвалить 11 травня – ЗМІ

Безвізовий режим для українців повинні затвердити 11 травня
Фото: ЕРА

Календарний графік затвердження безвізового режиму для громадян України було неформально узгоджено між європейськими інститутами та країнами – членами ЄС, пише "Європейська правда".

Остаточне затвердження безвізового режиму для громадян України має відбутися на засіданні Ради ЄС у закордонних справах 11 травня.

Про це "Європейській правді" повідомили незалежні один від одного джерела у впливових країнах – членах Євросоюзу.

Календарний графік було неформально узгоджено між європейськими інститутами та країнами – членами ЄС. Згідно з ним, документ, після схвалення Радою ЄС 11 травня, буде підписано 15 травня, а безвіз набуде чинності орієнтовно з 11 червня.

10 лютого голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом заявив, що безвізовий режим буде надано Україні до літа.

Про те, що безвізовий режим між Україною та ЄС почне діяти з 12 червня, заявив на початку лютого журналіст "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

Єврокомісія визнала, що Україна виконала всі умови для отримання безвізового режиму у грудні 2015 року.

Восени 2016 року проект про надання права безвізових поїздок до Європи для громадян України пройшов узгодження в комітетах Європарламенту.

28 лютого 2017 року в Євросоюзі завершилися міжінституційні переговори про надання безвізового режиму Україні між Європейським парламентом, Радою ЄС та Єврокомісією, за підсумками яких було узгоджено рішення про введення безвізу для громадян України.