Білецький про зіткнення в Києві: Банкова виявилася перегороджена барикадами з вантажівок і біотуалетів! Можливо, лайно повинно було захистити лайно в АП

Вулицю Банкову було перегороджено в день ходу націоналістів
Фото: ЕРА

Силовики, які охороняли підходи до Адміністрації Президента, влаштували бійку, в якій самі постраждали, стверджує нардеп, лідер партії "Національний корпус" Андрій Білецький.

Тисячі силовиків 9 березня охороняли підходи до Адміністрації Президента в Києві, а потім спровокували заворушення під час акції націоналістів, які вимагали арешту фігурантів корупційного скандалу в оборонному комплексі. Про це написав у Facebook позафракційний народний депутат, лідер партії "Національний корпус" Андрій Білецький.

"У влади повністю відмовив здоровий глузд. Уся Банкова виявилася перегороджена тисячами поліцейських і нацгвардійців, які навіщось звели барикади з вантажівок і біотуалетів! Можливо, біотуалети – це красива алегорія по типу "лайно повинно захистити лайно в АП", – розповів він.

За підрахунками Білецького, в ході брало участь приблизно 6 тис. націоналістів.

"На зауваження, що Банкова – це вулиця Києва, а не приватна власність [президента Петра] Порошенка, адекватної відповіді ми не почули. При спробі мирно пройти по вулиці правоохоронці вчинили бійку, в якій самі постраждали", – стверджує глава "Нацкорпусу".

На його думку, влада вважає поліцію і Нацгвардію "своїми кріпаками, які замість виконання прямих обов'язків охороняють АП та приватні будинки Порошенка і компанії".

Білецький проанонсував продовження протестної акції в Черкасах, де перебуває з робочою поїздкою Порошенко.

Удень 9 березня біля Адміністрації Президента відбулися зіткнення між правоохоронцями й учасниками акції націоналістичних організацій, які вимагали заарештувати колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олега Гладковського і його сина.

25 лютого 2019 року програма "Наші гроші" опублікувала перші дві частини розслідування про розкрадання в оборонному секторі України. За даними журналістів, фігуранти схеми заробили щонайменше 250 млн грн під час війни на Донбасі. Журналісти стверджують, що учасники групи за допомогою фірм-прокладок скуповували контрабандою вживані запчастини до військової техніки в Росії й у два – чотири рази дорожче перепродували їх заводам "Укроборонпрому". Такою прокладкою був, зокрема, завод "Кузня на Рибальському", який до 2018 року належав президентові України Петру Порошенку.

Згідно з розслідуванням, у схемі брали участь, зокрема, нинішній глава "Укроборонпрому" Павло Букін, Олег Гладковський, його син Ігор.

4 березня Порошенко підписав указ про звільнення Гладковського.