Бірюков: У бюджеті Міноборони не вистачає грошей, проте 20 млн грн виділили різним ветеранам-підводникам і Рубану

Бірюков: Ветерани-підводники, так. Ще ветерани ракетних військ стратегічного призначення України. І Володінька Рубан... Його ось теж забезпечили бюджетними грошима
Фото: Юрий Бирюков / Facebook

Радник президента України Юрій Бірюков заявив, що Держслужба у справах ветеранів та учасників АТО виділила бюджетні кошти на підтримку різних громадських організацій, зокрема організації "Офіцерський корпус" Володимира Рубана.

У бюджеті Міністерства оборони (МО) не вистачає грошей на важливі статті витрат, а Держслужба у справах ветеранів виділяє бюджетні кошти на підтримку "сумнівних" громадських організацій. Про це заявив у Facebook позаштатний радник президента України Юрій Бірюков.

ілька військових частин цього року ми не зможемо перевести на нову систему харчування – в бюджеті МО не вистачило грошей на ремонт їдалень. Трохи більше ніж 20 млн грн. Проте 20 млн грн Держслужба у справах ветеранів та учасників АТО виділила на підтримку різних громадських організацій. Ветерани-підводники, так. Ще ветерани ракетних військ стратегічного призначення України (були такі?). І Володінька Рубан... Його ось теж забезпечили бюджетними грошима", – написав він.

Радник президента охарактеризував ситуацію як "якийсь пипець".

Раніше колишній боєць другої роти 41-го окремого мотопіхотного батальйону Мартін Брест повідомив у Facebook, що 20 млн "роздали" приблизно 40 всеукраїнським громадським організаціям, у яких "потужні і досвідчені ветерани всіх підземних воєн самі за себе і за багаторічних друзів проголосували", поділивши гроші.

Серед інших, 350 тис. грн отримала громадська організація "Офіцерський корпус" на чолі з Рубаном.

"Я простий сержант запасу, я нічого в цьому не тямлю. Але розуміння, що кожен із нас особисто, своїми податками сплатив Надії Савченко поїздки до "ДНР"... тобто реально, я особисто їй готель оплатив, а мій друг Сергій, командир першого взводу, який у...бувався рік і три тижні на передку, бруд-миші-міномет-зламана нога-дві-спалені-одиниці техніки-ворога-жодної нагороди, – він їй, Герою України, своїми податками хот-доги на заправці в Донецьку спонсорував", – наголосив він.

24 лютого народний депутат України Надія Савченко та Рубан приїхали на окуповану частину Донбасу, щоб відвідати українських полонених. Пізніше ЗМІ бойовиків повідомили, що вони відвідали виправну колонію в Макіївці Донецької області.

27 лютого СБУ допитала Рубана у зв'язку з порушенням ним правил перетинання лінії розмежування, а після цього скасувала йому дозвіл на в'їзд до окупованих територій.

Рубан назвав своє затримання "дуже маленькою, дуже низькою помстою за Савченко". За його словами, через затримання на пункті пропуску "Мар′їнка" зірвався запланований на 27 лютого обмін полоненими.