Бірюков заявив, що виявлені поліцією 200 одиниць військової техніки не були на обліку ЗСУ 10 років

Бірюков заявив, що виявлена поліцією техніка не належить ЗСУ
Фото: npu.gov.ua

Виявлену правоохоронцями військову техніку було легально продано за рішенням уряду Юлії Тимошенко від 2008 року, стверджує позаштатний радник президента України Юрій Бірюков.

Виявлені Національною поліцією у Житомирській області 200 одиниць спеціальної техніки були легально продані рішенням уряду Юлії Тимошенко від 2008 року і не були на балансі Збройних сил України, заявив позаштатний радник президента України Юрій Бірюков у Facebook.

Радник президента зазначив, що 10 років тому рішенням Кабміну літаки МіГ-29 "у практично ідеальному стані" оцінено в 1,5 млн грн, а переносний зенітно-ракетний комплекс "Стріла" – у 65 тис. грн.

Бірюков наголосив, що повернути легально військову техніку неможливо, оскільки її легально продано через аукціон рішенням Кабміну і наказом Міноборони.

"Два десятки років армію патрали, відкрито, демонстративно, із громадською підтримкою і з дотриманням усіх процедур. Підпис Тимошенко на документі є, з візами всіх кураторів", – підкреслив він.

Радник президента зазначив, що служба тилу Генштабу перевірила серійні номери виявленої поліцією техніки.

"Жодного серійного номера машини не було на обліку тилу протягом останніх 10 років", – запевнив він.

27 березня Національна поліція України виявила в Житомирській області 200 одиниць спеціальної техніки та транспортних засобів, серед якої "БТРи, БМП, ЗІЛи, УРАЛи, ГАЗ, КУНГи, причепи, автоцистерни, автовишки, тягачі з лебідками та інша техніка, у тому числі для транспортування людей по суходолу і на воді".

Порушено справу за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Поліція ініціювала накладення арешту на виявлену техніку до з'ясування всіх обставин.