"Битися головою об бетонну стіну безкінечно якось несимпатично". Тимошенко не впевнена, чи балотуватиметься до Ради, якщо програє вибори президента

Тимошенко запевнила, що в разі перемоги на президентських виборах зможе організувати консенсус у нинішньому парламенті
Фото: nv.ua

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко впевнена, що політсила здобуде більшість у парламенті ІХ скликання.

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко поки не знає точно, чи балотуватиметься до Верховної Ради, якщо програє президентські вибори. Про це вона сказала 4 лютого під час виступу перед Європейською бізнес-асоціацією (EBA), повідомив у Facebook журналіст Владислав Красінський.

"Битися головою об бетонну стіну безкінечно вже якось несимпатично", – зазначила вона.

Тимошенко запевнила, що в разі перемоги на президентських виборах зможе організувати консенсус у нинішньому парламенті, де у фракції її політсили зараз тільки 20 місць, і проведе референдум за нову Конституцію, пише "Новое время". Політик заявила, що в парламенті ІХ скликання у "Батьківщини" точно буде більшість.

Вибори президента в Україні призначено на 31 березня 2019 року. Виборча кампанія стартувала 31 грудня 2018 року.

3 лютого закінчився термін подання документів для реєстрації кандидатами у президенти. Станом на 5 лютого зареєстровано 30 претендентів на посаду.

Результати соціологічного дослідження, яке провели в січні Центр "Соціальний моніторинг", Український інститут соціальних досліджень імені Яременка, компанія "Інфо Сапієнс" та Соціологічна група "Рейтинг", свідчать, що лідерами президентської гонки є шоумен Володимир Зеленський (21,9% серед тих, хто визначився з вибором і збирається прийти на виборчі дільниці), Тимошенко (19,2%) і чинний президент Петро Порошенко (14,8%).