"Бл...дь, нещодавно президент України мав дві судимості! Й...бані брудні роти, за своїми життями дивіться!" Кива прокоментував скандал зі своєю екссекретаркою

Кива: У мене як у керівника до неї нарікань немає. І я щасливий, що в дівчини все виходить
Скріншот: Илья Кива / Facebook
Карина Дячун, яка працювала секретаркою нардепа Іллі Киви, стала заступницею голови Полтавської районної ради. 2020 року її визнали винною у крадіжці смартфона iPhone 6 Plus.

Членкиня партії "Опозиційна платформа – За життя", 23-річна Карина Дячун, яка працювала секретаркою нардепа від цієї політсили Іллі Киви, у січні стала заступницею голови Полтавської районної ради. Про це повідомляло видання "Полтавщина".

Узимку 2020 року її визнали винною у крадіжці смартфона iPhone 6 Plus вартістю 4100 грн. Як пише "Полтавщина", інцидент стався в магазині Та-Da у липні 2019 року. Дівчина непомітно взяла телефон і, вимкнувши, забрала собі. Однак коли ввімкнула його вдома, на нього зателефонував знайомий із поліції і сказав, що телефон треба повернути.

Усе закінчилося судом. Дячун повністю визнала свою провину і розкаялася. Їй присудили штраф у розмірі 850 грн.

Протокол Ленінського райсуду Полтави. Скріншот: poltava.to

2020 року Дячун вирішила балотуватися на місцевих виборах. У заявці у ЦВК України вона повідомила, що судимостей у неї немає. Як пояснили виданню юристи, це було правомірно – після внесення змін до КПК 2020 року кримінальні правопорушення ділять на кримінальні проступки та злочини, і якщо людину засудили за кримінальний проступок, після відбуття покарання вважають, що вона не мала судимості.

Після виборів Дячун стала депутаткою Полтавської районної ради й у січні 2021 року її обрали заступницею його голови.

Після того, як історія Дячун дістала резонанс у ЗМІ, Кива висловив підтримку своїй колишній секретарці у відеозверненні, яке опублікував у Facebook.

"Ну то й що? Та, бл...дь, нещодавно президент України мав дві судимості! Генеральний прокурор мав судимість! Керівники фракції мали судимості. Чи ви ніхто в житті не робив помилок?.. У мене як у керівника до неї нарікань немає. Тому я їй запропонував узяти участь у виборах і стати депутатом районної ради. І я щасливий, що в дівчини все виходить. От і все. А всі ось ці й...бані брудні роти, які кричать, – за своїми життями дивіться", – заявив народний депутат.