Блінкен розповів, чого США очікують від України перед візитом Зеленського у Вашингтон

Блінкен заявив, що Україні потрібна справжня імплементація, зокрема, антикорупційних законів
Фото: EPA
США перед візитом президента України Володимира Зеленського у Вашингтон чекають від України прогресу в реалізації деяких реформ. Про це сказав держсекретар США Ентоні Блінкен 8 червня на слуханнях у комітеті з асигнувань Сенату США, трансляцію вели на каналі Держдепу в YouTube.

Блінкен зазначив, що є цілий перелік сфер, у яких Україні важливо домогтися прогресу.

"Зокрема, у тому, щоб мати незалежну судову систему – функціональну, яку ретельно обирають і яка має незалежний нагляд. Корпоративне управління, передусім на державних підприємствах, яке буде прозорим. А також справжню імплементацію, зокрема, антикорупційних законів", – заявив він.

Контекст:

7 червня відбулася розмова Зеленського і президента США Джо Байдена. Американський лідер заявив, що чекає можливості вітати Зеленського в Білому домі цього літа, після того, як повернеться з поїздки в Європу. Зеленський уточнював, що зустріч може відбутися в липні.

Зеленський і Байден поки не зустрічалися особисто.

Перша розмова Зеленського і Байдена відбулася 2 квітня. За словами глави ОП Андрія Єрмака, бесіда тривала приблизно 50 хвилин. У Білому домі заявили, що Байден "підтвердив непохитну підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України перед обличчям агресії Росії, яка  триває на Донбасі й у Криму". Також співрозмовники обговорили реформи в Україні та боротьбу з пандемією коронавірусу.