Богдан: Якщо глава держави делегує повноваження одній людині, він не президент, а оболонка президента. Зеленський делегує одній

Богдан про Зеленського: Що більше він не хоче і що більше делегує, врешті-решт виходить, що він нічого не хоче й усе делегує
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com
Ексглава Офісу президента України Андрій Богдан в інтерв'ю засновнику видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону заявив, що Володимир Зеленський – не президент країни, а "оболонка президента".

Гордон запитав Богдана, хто і як інформує президента про стан справ у країні: "От буквально: хто визначає, яка течка і в якій послідовності опиниться на столі президента?"

Богдан відповів, що президент сам має це визначати.

"Якщо він хоче визначати щось у цій країні, він сам визначає. А якщо не хоче, то він делегує. А що більше він не хоче і що більше він делегує, врешті-решт виходить, що він нічого не хоче і все делегує А якщо він делегує кільком людям, то він ніби може балансувати, а якщо він делегує одній людині, то тоді він не президент він оболонка президента", вважає ексглава ОП.

На уточнювальне запитання, чи делегував Зеленський повноваження лише одній людині, ексглава ОП відповів ствердно: "Він делегує одній".

"Зеленському Захід зараз на стіл поставив Мінські угоди. "Виконуй". А як він їх виконуватиме? Це харакірі". Повний текст інтерв'ю Богдана Гордону

Відео: В гостях у Гордона / YouTube

Контекст:

Юрист та економіст Андрій Богдан тривалий час був особистим адвокатом українського бізнесмена Ігоря Коломойського. У травні 2019 року його призначили главою Адміністрації Президента (пізніше відомство перейменували на Офіс президента), що викликало критику в суспільстві та серед представників Заходу, які побоювалися впливу Коломойського на новообраного президента.

У лютому 2020-го Зеленський звільнив Богдана. У червні 2020 року в інтерв'ю "Українській правді" президент назвав призначення Богдана помилкою, оскільки всередині команди почалися конфлікти.