Богдан: Шефір гарна і найдовіреніша людина Зеленського

Богдан (праворуч) – Гордону: Не можу про Шефіра нічого поганого сказати
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Ексглава Офісу президента України Андрій Богдан в інтерв'ю засновнику видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону охарактеризував першого помічника президента Володимира Зеленського Сергія Шефіра як мудру людину.

Перший помічник президента України Сергій Шефір є найдовіренішою людиною Володимира Зеленського. Про це в інтерв'ю засновнику видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону заявив колишній глава Офісу президента Андрій Богдан.

"Шефір – гарний, він ментор Володі. Це, напевно, найдовіреніша людина. Принаймні була. Він дуже гарний. Не можу про нього поганого нічого сказати. Розумієш, є мудрість, а є розуміння алгоритму. От він – мудрість. Є розум, мудрість. Він мудрий. Але він не бюрократ, не звідти він", – сказав Богдан.

Відео: В гостях у Гордона / YouTube

Богдана призначили главою Адміністрації Президента (пізніше відомство було перейменовано на Офіс президента) у травні 2019 року. У лютому 2020 року президент Володимир Зеленський звільнив його з цієї посади.

Глава держави сказав, що призначення Богдана було помилкою. "Мені здається, що влада для нього не корисна, для його особистості... Вона його сильно змінює", – заявив Зеленський.

Шефір – співзасновник студії "Квартал 95", художнім керівником якої був Зеленський до обрання президентом. Його призначили першим помічником глави держави 21 травня 2019 року, наступного дня після інавгурації Зеленського.