"Брат легендарного комбата мав величезний кредит довіри". Арахамія відреагував на повідомлення про хабарництво нардепа Кузьміних

Арахамія: Ми не будемо прикривати правопорушення патріотичними гаслами
Фото: sluga-narodu.com
Парламентська фракція "Слуга народу" через ЗМІ дізналася, що одного з її представників викрили на одержанні хабаря. Про це йдеться в заяві голови фракції Давида Арахамії, яку опублікувала в Telegram прессекретарка політсили Юлія Палійчук.

"Ми, як і ви, дізналися зі ЗМІ інформацію про те, що народного депутата Сергія Кузьміних затримало НАБУ. Для нас ця новина стала шоком, бо Сергій Кузьміних – волонтер, брат легендарного комбата "кіборгів" Олега Кузьміних, який героїчно захищав нашу незалежність, гідно пройшов полон і після нього зміг повернутися на службу. Тому Сергій Кузьміних мав від команди величезний кредит довіри", – заявив Арахамія.

Він зазначив, що Кузьміних, "якщо вчинив злочин, то має понести відповідальність згідно із законом".

"І в цьому випадку ми не будемо прикривати правопорушення патріотичними гаслами, як це роблять деякі політики, які мають на руках підозру в державній зраді. Закон один для всіх, незалежно від прізвищ і біографії. Колишні заслуги перед країною не є і не повинні бути амністією ні для кого. Тому ми вітаємо зусилля антикорупційної інфраструктури з виявлення корупційних правопорушень", – резюмував Арахамія.

Контекст:

Олег Кузьміних брав участь у боях за донецький аеропорт, у 2015 році під час одного з них його взяли в полон бойовики, пробув у полоні 124 дні. Це його бойовики привезли в січні 2015 року на місце розстрілу зупинки громадського транспорту в Донецьку та відрекомендували місцевим жителям як винуватця обстрілу.

Сергій Кузьміних – його молодший брат. У Верховну Раду пройшов як мажоритарник (балотувався у 67-му окрузі в Житомирській області). Сьогодні НАБУ повідомило про викриття нардепа на гарячому – під час одержання 558 тис. грн хабаря. За даними детективів, нардеп одержав цю суму за сприяння в укладанні контрактів між приватними компаніями та лікарнею в Житомирській області.