"Час буде працювати на нас". Корнієнко закликав нардепів припинити блокувати законопроєкти постановами

Нардеп зазначив, що документи однаково ухвалюватимуть
Фото: Верховна Рада України / Facebook
Голова керівної партії "Слуга народу", народний депутат України Олександр Корнієнко закликав опозиційні сили у Верховній Раді припинити блокувати законопроєкти. Про це нардеп заявив 29 червня на погоджувальній раді парламенту, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Хотілося б звернутися до колег щодо вже усталеної, на жаль, практики блокування законопроєктів постановами про їхню невідповідність регламенту і сказати, що, шановні колеги, як ми бачимо, нічого, крім часу, ви таким чином не виграєте, а час все одно буде працювати на нас", – сказав Корнієнко.

Він запропонував опозиційним політсилам "давати все-таки можливість голові Верховної Ради і президенту" підписувати документ.

За словами Корнієнка, "все одно він вступить у дію" якщо не одразу, то за місяць.

"За цей місяць нічого не відбувається, окрім ваших виступів із трибуни. Але я не впевнений, що народ так сильно на це вже реагує", – підкреслив нардеп від "Слуги народу".

Контекст:

У нинішньому скликанні Верховної Ради постановами намагаються заблокувати низку законів. Зокрема, у червні фракція "Батьківщини" подавала сім проєктів постанов про скасування закону про продаж землі через електронні аукціони. Нардепи обґрунтували необхідність скасування закону, зокрема, тим, що "ухвалення щодо нього рішення відбулося з порушеннями вимог Конституції і регламенту Верховної Ради". Жодна постанова не була підтримана достатньою кількістю голосів.