"Червона кнопка", "Шаолінь" і "Батько року". Нардепам від "Слуги народу" у Трускавці вручили партійні відзнаки

Нагороди вручили під час засідання фракції у Трускавці
Фото: Юлія Палійчук - речниця «СЛУГИ НАРОДУ» / Telegram (архів)
Увечері 2 жовтня, під кінець стратегічного засідання парламентської фракції "Слуга народу" у Трускавці Львівської області відбулося вручення премії "Слугам по заслугах".

Про це прессекретарка політсили Юлія Палійчук повідомила у Telegram.

За її словами, парламентаріям вручили нагороди у 16 номінаціях.

Звання "Відповідальність року" здобув Ігор Копитін, який не пропустив жодного засідання Верховної Ради.

Миколі Сольському вручили премію "Шаолінь року" – як депутату, який пробув за трибуною найдовше.

Галина Третьякова отримала нагороду "Наполегливість року". У партії вважають, що вона "незважаючи на хейт, не сходила зі своїх позицій".

Марію Мезенцеву, яка очолює українську делегацію в Парламентській асамблеї Ради Європи, нагородили премією "Євроінтегратор року".

Віталій Безгін здобув премію "Децентралізатор року".

Людмилу Буймістер нагородили "Червоною кнопкою року" – за "натискання червоної кнопки при голосуванні за принципові для партії законопроєкти".

Павло Сушко, "як депутат, який дбає про дітей з особливими потребами", став "Батьком року".

Голова тимчасової слідчої комісії Ради Галина Янченко – "Інвест-няня року".

"У номінації "Бджоли проти меду" перемогла Анастасія Радіна за найбільш "болючі" для депутатів закони. У номінації "Кількість і якість" – Данило Гетманцев як голова комітету, який провів найбільшу кількість реформ", – додала Палійчук. Вона не уточнила, чому анонсувала 16 нагород, а оприлюднила лише 10.

Нагородження відбулося під час гала-концерту, який вела українська ведуча Катерина Осадча. Голова фракції Давид Арахамія виступив як діджей, а також зіграв на барабанах. Як зазначив журналіст Дмитро Бобрицький, на вечірку запросили тільки Осадчу, інших журналістів, акредитованих на засідання, за його словами, не пустили.

Контекст:

Стратегічне засідання фракції "Слуга народу" проводили у п'ятизірковому готелі Rixos-Prykarpattya у Трускавці.

На ньому були президент України Володимир Зеленський, генеральна прокурорка Ірина Венедіктова, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, інші члени уряду, перший віцеспікер Руслан Стефанчук, глава Офісу президента Андрій Єрмак і його заступник Олег Татаров.