"Не задіяно потенціал". Зеленський обговорив із президентом Єгипту військово-технічну співпрацю

Із колегою Зеленський обговорював також ситуацію з COVID-19
Фото: ЕРА
25 вересня президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Арабської Республіки Єгипет (АРЄ) Абдулом Фаттахом аль-Сісі, проінформував сайт глави держави.

"Із метою інтенсифікації двосторонньої співпраці лідери держав домовилися про проведення найближчим часом засідання міжурядової спільної комісії з економічного й науково-технічного співробітництва між Україною і АРЄ, а також переговорів на рівні міністрів закордонних справ", – ідеться у повідомленні.

За даними пресслужби Зеленського, під час розмови президенти, зокрема, говорили про розвиток "міжлюдських контактів між двома країнами", про українських туристів в Єгипті, а також "обмінялися думками щодо заходів для запобігання поширенню пандемії, які здійснюються в обох країнах".

"Окремо співрозмовники обговорили перспективи та конкретні проєкти у сфері військово-технічної співпраці. Президент України зазначив, що незадіяним залишається потенціал співробітництва в космічній галузі. Також лідери держав обговорили можливість створення нових форматів співпраці на вищому рівні", – розповіли в Офісі президента України.

Зеленський також розповів аль-Сісі про Кримську платформу й запросив його в Україну.