"Чи потрібно ставити в кутик депутата, який погано себе веде?" Галкін в образі Зеленського озвучив свою версію п'яти запитань для референдуму. Відео

Галкін записав ролик, підписавши себе в титрах ім'ям українського президента Зеленського
Скріншот: maxgalkinru / Instagram

Російський шоумен Максим Галкін записав ролик українською мовою, з'явившись в образі президента України Володимира Зеленського, який звертається до свого народу. У перервах між запитаннями Галкін в образі Зеленського йшов в іншу кімнату на кілька секунд, а коли повертався, шмигав носом.

Російський шоумен Максим Галкін 16 жовтня в Instagram розмістив відео, у якому з'явився в образі президента України Володимира Зеленського, який нібито звертається до народу із заявою про необхідність дати відповідь під час голосування на місцевих виборах на п'ять запитань.

Звернення Галкін записав українською мовою. Російський шоумен озвучив свою версію запропонованих Зеленським п'яти запитань, доповнивши їх шостим.

"Чи потрібно ставити в кутик депутата, який погано себе веде? Друге питання: чи потрібно скоротити усе населення України до 300 депутатів? Третє: чи підтримуєш ти легалізацію медичного канабісу в Україні для тяжкохворих політиків? Четверте: у 1687 році був опублікований перший закон Ньютона про всесвітнє тяжіння – треба підіймати питання на міжнародному рівні про те, що або всі люди виконують цей закон, або ніхто? П'яте: може президент проводити такий референдум кожен тиждень чи тільки перед виборами? І шосте питання: чи любиш ти реггі?" – заявив шоумен.

У перервах між запитаннями Галкін в образі Зеленського двічі ходив до сусідньої кімнати на кілька секунд, а коли повертався звідти, то шмигав носом і покашлював.

Завершуючи звернення, Галкін у ролі українського президента подякував глядачам за перегляди його роликів і повідомив, що нібито здобув платинову кнопку від YouTube-платформи.

"Спецвипуск для України. Володимир Зеленський і його опитувальник", – підписав відео Галкін. У титрах на відео він вказав ім'я українського президента.

13 жовтня Зеленський заявив, що в день місцевих виборів українцям запропонують відповісти на "п'ять важливих питань". 14–15 жовтня він озвучив перші два запитання:

  • Чи потрібно ввести довічне ув'язнення за корупцію в особливо великих розмірах?
  • Чи підтримуєте ви створення на Донбасі вільної економічної зони?

16 жовтня президент України назвав останні три запитання:

  • Чи потрібно скоротити Верховну Раду України до 300 народних депутатів?
  • Чи підтримуєте ви легалізацію медичного канабісу – для зменшення болю у тяжкохворих?
  • Чи потрібно Україні, у якої анексували частину території, на міжнародному рівні порушити питання: або всі підписанти [Будапештського] меморандуму виконують взяті на себе зобов'язання, або ніхто.

Місцеві вибори в Україні призначено на 25 жовтня. Вибори відбудуться на всій території України, крім окупованого Росією Криму та окремих районів Донецької та Луганської областей. Виборча кампанія стартувала 5 вересня.