Данілов назвав "свідомою дезінформацією" повідомлення про концентрацію російських військ біля кордону України

Данілов підкреслив, що кількість військ не змінилася
Фото: rnbo.gov.ua
Дані західних масмедіа щодо збільшення присутності російських військ біля кордону України не відповідають дійсності. Про це 2 листопада заявив "Радіо Свобода" секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України.

"Іде свідома дезінформація всього суспільства. Скажімо так: те, що вони там пишуть, не відповідає дійсності. На сьогодні це не відповідає дійсності. Ми спостерігаємо за всіма процесами, це дезінформація, і нам незрозуміло, для чого вони це роблять", – сказав він.

Секретар РНБО наголосив, що саме "такого скупчення" там немає.

"Хай вони покажуть фотографії, які були там місяць тому, два тижні тому – ви побачите одні й ті самі фотографії", – пояснив Данілов.

Контекст:

30 жовтня газета The Washington Post писала, що РФ відновила нарощування чисельності своїх військ біля кордону з Україною і це викликає занепокоєння високопосадовців у США та Євросоюзі. У публікації зазначали, що останнім часом у соцмережах з'явилися відео, які свідчать про пересування військ на півдні та заході РФ.

1 листопада американське видання Politico опублікувало супутникові знімки, котрі нібито підтверджують концентрацію російських військ та військової техніки на кордоні з Україною.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України станом на 1 листопада не зафіксувало додаткового перекидання російських підрозділів, озброєння та військової техніки до російсько-українського кордону. У ГУР МО вважають, що факти, які фігурують у публікаціях ЗМІ, "є елементом спеціальних інформаційно-психологічних дій і, по суті, є плановими заходами в рамках переміщення військ після завершення навчань".