Данілов проведе закриту нараду, присвячену українцям під санкціями США – ЗМІ

Данілов хоче з'ясувати, на підставі яких порушень проти 134 українців було застосовано санкції США
Фото: rnbo.gov.ua
Секретар РНБО Олексій Данілов 24 червня проведе закриту нараду з перевірки 134 громадян України, які перебувають під санкціями США. Про це пише "Українська правда" з посиланням на власне джерело.

За інформацією співрозмовника видання, президент Володимир Зеленський доручив секретарю РНБО провести в апараті РНБО закриту нараду з питання виконання протокольного рішення ради, ухваленого на засіданні 4 червня 2021 року, щодо санкцій, введених органами США стосовно громадян України.

За даними УП, нараду призначено на 16.30 24 червня.

Контекст:

11 січня 2021 року міністерство фінансів США ввело санкції проти сімох осіб і чотирьох організацій за втручання в американські вибори. У список потрапили нардеп Олександр Дубінський, експрокурор Офісу генпрокурора Костянтин Кулик, екснардеп Олександр Онищенко, політолог Андрій Теліженко, помічники нардепа Андрія Деркача Дмитро Ковальчук та Антон Симоненко, а також медіаменеджер Петро Журавель.

5 березня США ввели візові обмеження проти бізнесмена Ігоря Коломойського та членів його сім'ї. Їм заборонено в'їзд у США.

Загалом, за даними РНБО, під санкціями США перебуває 134 українці. Проти 130 з них ввів обмеження мінфін США, проти ще чотирьох – інші інституції. На засіданні РНБО 4 червня Службі безпеки України, Кабміну, Службі зовнішньої розвідки доручили перевірити інформацію й з'ясувати причини накладення санкцій щодо кожного українського громадянина.