Депутати Ради пішли на карантин до середини квітня

Наступний пленарний тиждень у Раді розпочнеться 13 квітня
Фото: depositphotos.com
Календарний план проведення п'ятої сесії Верховної Ради України змінили через введення жорсткого карантину в Києві.

Верховна Рада України скасувала найближчі пленарні засідання. Як передає кореспондент видання "ГОРДОН", за проєкт постанови №5272 проголосувало 298 парламентаріїв.

"У зв'язку з погіршенням ситуації із захворюваністю на COVID-19 і запровадженням суворих карантинних обмежень у Києві, з метою попередження виникнення гострої респіраторної хвороби, спричиненої COVID-19, [...] пропонується передбачити з 29 березня по 2 квітня роботу в комітетах, комісіях, депутатських фракціях і групах", – указано в супровідних документах до проєкту постанови.

Отже, пленарні засідання з 30 березня до 2 квітня відбуватися не будуть. Відповідно до оновленого календарного плану наступний сесійний тиждень проведуть 13–16 квітня.

У Києві з 20 березня до 9 квітня вводять посилений карантин, заявив мер міста Віталій Кличко. На цей період у столиці буде заборонено масові заходи, роботу установ культури і торгово-розважальних центрів. Перукарням і салонам краси дозволено працювати за попереднім записом, закладам громадського харчування – тільки на винос.

Через погіршення ситуації з коронавірусом жорсткий карантин вводять і у Львові. Харківська область теж посилила карантин.

Міністерство охорони здоров'я України 17 березня оприлюднило новий перелік зон адаптивного карантину. У "червону" потрапили Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська та Чернівецька області. У "помаранчевій" наразі Київська, Вінницька, Волинська, Донецька, Запорізька, Луганська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Сумська, Тернопільська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська та Чернігівська області, а також Київ.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль говорив, що, якщо більшість областей України опиниться в "червоній" зоні, уряд введе локдаун по всій країні.