Державна митна служба заявила про поширення фейку: Дружина заступника глави МВС України цьогоріч не перетинала державного кордону

Щодо повідомлень про переміщення грошей через кордон митники провели зустріч і розслідування з угорськими колегами
Фото: logist.today

Державна митна служба України повідомила 11 жовтня на своєму сайті, що поширена у ЗМІ інформація щодо виявлення на КПП "Захонь" угорською стороною значної суми валюти, яку нібито везла дружина заступника глави МВС України 29 вересня цього року, не знайшла свого підтвердження.

"Про це українську сторону 5 жовтня офіційно поінформували угорські колеги під час прикордонно-представницької зустрічі митної та прикордонної служб на КПП "Чоп – Захонь". У протоколі суміжна сторона чітко зазначила, що "в період із 28-го до 30 вересня 2023 року в пункті пропуску "Захонь" представниками поліції не виявлялися будь-які кошти, що переміщувалися з приховуванням від прикордонно-митного контролю, а також їм не відомо про декларування коштів у розмірі $13 млн", – ідеться в повідомленні митної служби.

У відомстві зазначили, що за результатами перевірок, які провели прикордонні та правоохоронні органи України, зʼясували, що вказана у фейковому повідомленні особа взагалі не перетинала 2023 року державного кордону України.

"Підтверджуючі документи направлені до Центру протидії дезінформації РНБО для врахування в роботі та прийняття відповідних рішень", – додали в ДМС.