Держдепартамент США: Україна зробила важливі кроки, але попереду ще велика робота, щоб виконати обіцянки Майдану

Держдепартамент США: Загиблі герої Небесної сотні віддали свої життя заради мрії про кращу Україну
Фото: ЕРА

Сполучені Штати закликають лідерів України подвоїти зусилля щодо здійснення реформ, заявили в Державному департаменті США.

У Державному департаменті США закликали владу України виконати обіцянки, дані українцям на Євромайдані чотири роки тому. Про це повідомляє прес-служба Держдепартаменту 19 лютого.

"Чотири роки тому українці з усіх верств суспільства і всіх регіонів країни об'єдналися на Майдані, центральній площі Києва, щоб вимагати від свого уряду визнання вибору громадян України приєднатися до Європи. Десятки українців – Небесна сотня – віддали свої життя заради мрії про кращу Україну. Сполучені Штати будуть і надалі стояти поруч з Україною, оскільки вона стикається з тривалою російською агресією, унаслідок якої загинуло понад 10 тис. осіб і переселилося більше ніж 1,6 млн українців", – сказано в повідомленні.

Ідеться також про те, що за останні чотири роки "Україна зробила важливі кроки, але попереду ще велика робота, аби виконати обіцянки Майдану і розкрити потенціал України".

"Сполучені Штати закликають лідерів України подвоїти свої зусилля щодо здійснення глибоких, усеосяжних і своєчасних реформ, необхідних для створення стабільної, демократичної, успішної та вільної країни, на яку заслуговують українці. Ми пишаємося тим, що працюємо з народом України в пам'ять жертв, принесених чотири роки тому за європейське майбутнє України", – додали в американському зовнішньополітичному відомстві.

Протести, які назвали Євромайданом, а пізніше Революцією гідності, тривали по всій Україні із 21 листопада 2013 року до кінця лютого 2014-го. Після масового розстрілу учасників протесту 18–20 лютого із країни втік екс-президент Віктор Янукович. Загиблих стали називати героями Небесної сотні.