"Доторгувалися вже до того, що нема чим решти давати". Порошенко розкритикував колишню владу Одеської області

Порошенко: Коли в Одеській області, а я хочу підкреслити, що тут моя мала батьківщина, замість пари і піару нарешті зайнялися роботою, Одеська митниця дала державі 1 млрд 200 млн грн
Фото: president.gov.ua

Хоча Одеська область була однією з перших учасниць експерименту, згідно з яким половина позапланових доходів митниці йде на відновлення доріг, минулого і позаминулого років його в цій області проводили невдало, заявив президент України Петро Порошенко.

За час дії експерименту, згідно з яким половина позапланових доходів митниці йде на відновлення доріг, у Львівській та Івано-Франківській області побудували дороги, а попередньому керівництву Одеської області "постійно щось заважало", сказав президент України Петро Порошенко під час церемонії відкриття новоствореного Стамбульського парку і Потьомкінських сходів в Одесі. Його виступ транслював телеканал "112 Україна".

Порошенко нагадав, що Одеська область була однією з перших учасниць експерименту.

"На жаль, можу констатувати, що минулого і позаминулого років цей експеримент проводили невдало. Якщо ви поїдете на Галичину і побачите, скільки доріг уже було побудовано у Львові, Франківську, ви будете приємно здивовані, а попередньому керівництву області постійно щось заважало. Доторгувалися вже до того, що нема чим решти давати".

Порошенко заявив, що за весь попередній рік на фінансування дорожнього будівництва в Одеській області було перераховано трохи більше ніж 88 млн грн.

"Підкреслюю, що тільки за перші чотири місяці цього року українська митниця вже перерахувала на дороги понад 4 млрд грн. І коли в Одеській області, а я хочу підкреслити, що тут моя мала батьківщина, замість пари і піару, нарешті, зайнялися роботою, Одеська митниця дала державі 1 млрд 200 млн грн", – додав він.

Президент підкреслив, що цей показник є запорукою того, що будівництво доріг в Одеській області буде відроджено.

Верховна Рада 3 вересня 2015 року ухвалила проект закону "Про внесення зміни до Бюджетного кодексу України щодо експерименту в Одеській, Волинській, Львівській та Чернівецькій областях щодо фінансування реконструкції, поточного ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення". Президент України Петро Порошенко підписав його 5 вересня 2015 року.

1 березня 2017 року Кабмін розширив його на всю країну.

До початку листопада 2016 року Одеською облдержадміністрацією керував екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі, призначений на цей пост у травні 2015 року. 7 листопада 2016 року він заявив, що подає у відставку. Саакашвілі, зокрема, звинуватив українську владу в підтримці корупційних кланів.

Головою Одеської ОДА став Максим Степанов.